Pages

Tuesday, December 28, 2010

Rahsia Perempuan & Lelaki ..Tak Caya??



wokey kali nie nak share pasal beberapa benda yg aku rase cam kebetulan plak ade lebih kurang sama je ngan aku niee....n sewaktu ngan korang gak kottt....


TAK DE PAPE


Lelaki : bile dia dah kate xde pape..maksud nyer mmg takde pape lah tuh...komfem xde pape...

Perempuan : Bile dia dah kater xde pape..haha beware!! maksudnyer mmg comfirm ade pape....
contoh : awek korang ajak korang kuar tgk wayang..tp korang ajak gi main boling...muke dia masam tp ikut gak gi main boling...bile korang kater...nape yang...masam je...ringkas je jawapan dia...TAKDE PAPE... hahahah comfirm ade papeee!!




HATI PEREMPUAN DI MULUT NYA


Kejadian perempuan adalah indah....kenapa hati perempuan di mulut nya....hah! tgk kalo korang sakitkan hati awek2 korang....mane pegi dulu....mulut jalan dulu kan??? ape yg perempuan rase dalam hati dia...dia senang luahkan....so kalo korang wahai si lelaki menyakitkan hati derang.....maka ape yg kuar dr mulut derang juga menyakitkan....so jagalah hati mereka yer...kiter perempuan mmg suke kan kalo org jage hati kiter... :)




LELAKI KURANG PEKA PENDENGARANNYA

Oleh sebab perempuan hati nya dimulut..maka dijadikan lelaki ini kurang peka pendengarannya...Sebab tu dia tahan ngan ape yg perempuan ckp...hehe kalo kiter tgk realiti..yg kuat bebel perempuan kan?? lelaki wat per??? diamm dgr je kan?? itulah sebab nyer..so tuk para lelaki...kalo korang kene bebel tuh...ckp dalam hati "tinge aku tak peka tinge aku tak peka" ;p

KEKUATAN PEREMPUAN DI TELINGA

perempuan mmg cepat tang telinga....yerlah dah lelaki kurang peka kan...kiter sebagai wanita...melengkapi lah kekurangan tuh...contoh...mak masak kt dapur...sambil masak basuh pinggan....anak kecik kt depan......ayah ngah bace surat kabo...anak nangis..uwekkk...uwekkk...nangis..sape pegi dulu ke anak???? hah! mak kan??? sebab mereka mmg dianugerahkan telinga yg baik...oleh itu jgn lelaki suke ckp2 benda tak baik pada perempuan...berdesing tinge derang





MATA ADALAH KEKUATAN LELAKI


Hah..tak caye...cube kalo bf/suami korang ngah tgk bola...pastuh korang ajak borak...agak2 dia leh layan tak korang borak???comfirm tak!!siap dia kater...sat gi lah borak! hahaha...so kerana mata mereka kuat...itu yg mereka suke tgk "keindahan" lain tuh...hehe so jgn lah korang si awek/wife cepat marah yer...derang tgk je tuhh....tak de pape maksud pun.. ;)

FOKUS

Lelaki,korang kalo dah wat keje...mmg langsung tak leh pikir benda lain.....sibuk wat keje....smp lupe pasal awek tuh kan ??? tup tup pas keje siap tgk2 enset ade 100missed call 500msg...wakakaka.. kan kan kan ??? perempuan plak lain....sesibuk mana pun dia...dia tetap leh call or sms korang...sekali dia call.....korang tak angkat.....dia dah mule x senang duduk.....5kali call tak angkat...dia sms..."syg sibuk sgt ker"...50kali call tak angkat.. "hai...dah tak boleh angkat tepon ker"...call kali ke 100 dia anto sms lagik..."awak dah x syg sayer ker??" hahaah btul tak??? btul tak???? ala same dgn je ngan yg tulis niee kihkihkih..


SHOPPING

lelaki senang...mane kedai dia masuk...kdg2 dia trus minat dia rembat....ini tak kire kategori lelaki yg cerewet yer...kite amik majoriti....kalo perempuan..masuk kedai 1...abis satu kedai dia jalan...x suke...kuar...masuk kedai dua...tak minat gak...masuk kedai ke 79...masih tak de yg suke...tetibe dia ckp...."syg...baju kt kedai no 4 td lagi lawa lah..kiter gi sane balik yer..harge pun murah"..muke lelaki dah cam tapir kehausan dah..nak gi kedai no 4 tuh kene jalan lagi 100km...wakakaakak...



MARAH


Disarankan kalo ade antara lelaki or perempuan marah...salah sorang perlu diam...diam bukan beerti anda kalah..tp xnak keruhkan keadaan...kerana makin anda marah....syaitan bertepuk tgn....kaedah aku senang skrg...ckp kt encek tunang...kalo antara kitaorg ade yg merajuk or marah....ckp marah n merajuk kawan sape?kawan ngan setan....so trus jadi elok...huhu sape nak kawan ngan setan ...x nak xnak....so npknyer agak berkesan....nak marah or merajuk asyik tak jadi jee...perempuan slalo disarankan dengar cakap suami....dengar ckp suami....kenape??? logik nyer senang....sape nak dengar ckp derang lagi kalo bukan isteri derang?? ;p kan kan kan ??

Setiap Kejadian Ada Kekuatan Dan Kekurangan sebab itu kita dijadikan berpasangan bukan untuk mencari mereka yang sempurna kerana takkan ada yg sempurna...tp mereka melengkapi hidup kita yg tak sempurna dan adanye mereka,hidup kita jadi sempurna...

So belajar hargai pasangan anda.... kerana apa yg ada adalah ANUGERAH TERINDAH ;)


4 comments:

nurnuha said...

aku paling suke kat bab shopping tuh~ real3~

Lyana MK said...

nuha : mmg ler real....diri sendirik kot wawawa

maCy said...

menarik la.. macy ta terpikir ;D

Lyana MK said...

macy : itu lah berlaku secara realiti nyer heheh