Pages

Wednesday, November 13, 2013

GIVEAWAY by EKIN JAMAL




ku menghantar penyertaan last minit tuk giveaway dari ekin


Seronoknya beraya di labour room! kau hado? ;p

eh 10 patah perkataan tak 
;p

tq ekin kasi yana menang hadiah utama

krik.. krikk.. krikkk 

*tak cube tak tau*

Tuesday, November 12, 2013

Mak anak dua

alhamdulilah

lama bersarang blog.. gitu la kalo kekdahnyer bile lama x jenguk2 blog... maka bersawang tahap ryekendo la jawapnyer..

yana dah bersalin!!!

heeheh


hari ni genap 27 hari dah bersalin

tp lum ade mood nak menulis lagi kronologi kelahiran anak baru

sedappp wooo bau baby... sedap jugek kesan jahitan yg lum ilang rasa sakit nie.. uhuk uhuk

Muhammad Wafir Ridha Bin Faizol 




 18.10.2013
3.12kg
 

heheh
ini dipanggil selfie mak-mak pantang..
masa nie nak bawak wafir gi check kuning 


okeylah.. wafir dah nangis nak susu.. nie pun curik2 update
nanti daku sambung lagi yer
doakan la x malas dan bersawang lagi 
hikhikhikh

salam sayang : mak anak dua ;p

Thursday, August 29, 2013

Amalan Dipermudahkan Bersalin

sedar tk sedar dah masuk 32w dah.. tak lama dah oittt...
neves...
bukan sebab ape ..
sekali lagi nak mengharungi proses bersalin
preggy kali nie mmg sgt tak terasa.. tau2 adik baby nak kuar dah
n dlm masa yg sama aku un tak caya
dah nak ade 2org anak dah...
cepatnyer la masa berlalu

semalam dahbuat scan 3d/4d plus tau gender anak skli
hehe
walopon preggy kali nie mmg LAIN sangat dr masa preggykan fayyadhridha dulu..
tapi nampaknyer fayyadh nak dpt geng main tembak2 rupenye..
insyallah boboi lagi...
maka pasni ngan abah dia .. jadi la boboiboi heheeh
semalam adik baby kemain la tutup ANU dia ngan tgn.. aduiyai anak ..super comel kot..
saje nak kasi suprise kannn
sekali check punyer check npk la BALL
heheeh

ekceli aku tak kisah pun...
sebab mmg tak harap sgt pada gender
dpt perempuan maka jadi sepasang
dpt boboi maka ibu ade 2 bodyguard!
heheh..
yg penting sehat dan sempurna..
itu je!
ikutkan gender pun last aku tanye pada sonographer tuh
aku check dulu jantung, muke tgn kaki sume
jari2.. mulut dia hidung dia.. lasssssttt baru lah gender..
alhamdulilah xde pun rasa kecewa bile check2 boboi.. \
kouta anak 5 kot.. hahahah
dapat 2 lelaki nie.. pasni kiter gogo cayok 2perempuan plak la.. br geng.. kihkihkihkih

hopefully semua nyer dipermudahkan hendaknyer
dah tak lma da nie. jp gi cuti pjggg la daku... yeahhhh!!

mey kiter tgk amalan surah2 yg ley kiter amalkan untuk dipermudahkan proses bersalin nie.. dan doa aku bukan setakat mudah proses bersalin, juga prose menyusukan dan membesarkan kedua2 anak AMANAH ALLAH ini..

Aminn





(petikan dari hamidarshat.com)


Antara amalan doa yang boleh dipraktikkan sepanjang menunggu hari kelahiran :
  • Surah Maryam
  • Surah Yassin
  • Surah Yusof
  • Surah Luqman
  • Surah Al-Hasyr: Ayat 3
  • Surah Al-Insyiqaq: Ayat 4
  • Surah Al-Ahqaf: Ayat 35
  • Surah An-Nazi'at: Ayat 46 (tiup pd air > sapu pada perut > minum)
  • Surah Az-Zariyat
Antara doa yang patut dibaca oleh bakal ibu untuk memudahkan proses bersalin :


"Kemudian jalannya dimudahkan" (Surah Abasa : ayat 20)

"Dan aku sentiasa menyerahkan urusanku bulat2 kepada Allah. Sesungguhnya Allah Maha Melihat akan keadaan hamba2nya". (Surah Ghafir: ayat 44)

“Tidak ada Tuhan selain Engkau, Maha Suci Engkau, sesungguhnya aku termasuk orang orang yang zalim". (Surah Al-Anbiya': ayat 87)


Bagi si suami yang bakal menjadi bapa, adalah baik bagi suami mendoakan si isteri bagi membantu memudahkan proses bersalin. Antaranya ialah :
  • Ayatul Kursi
  • Surah Al-A'raf : Ayat 54
  • Surah Al-Anbiya': Ayat 87 
Sumber : alamhamil.com dan nurizdehouse.blogspot.com 







Wednesday, July 24, 2013

Tema Raya Emerald Green + Electric Blue??

heheh gitu la tema taun nie

Jom Berbuka di Selera Iftar "MH" di Dewan Banquet UPM Serdang





Ahad nie 28. 07.2013 nie yana dah ready nak serbu bukak pose kt sini 
pegi ngan kengkawan ramai
so nanti yana review gambo2 makanan kt sana okey 

stay tuned!

Sunday, July 21, 2013

Nasi Beriyani Ayam Dan Kambing Pakistan Sedap Melampau!

Nak dijadikan citer ku sgt la berkenan tgk resepi nasi beriyani pakistan nie
so memandangkan semlam hari ahad maka plan tuk ketuk2 ramadhan pun berjaya la.. 
ini 1st time aku masak nasi beriyani pakistan nie
mmg teruja sesgt la.. n hasilnyer sgt la memuaskan 
segala step n resepi mmg ku tiru bulat2 dari blog kakazie
n sememangnyer ia adalah resepi yg super wallah!
gigih mak yong buat tau... walopun byk step tp puas hati sesgt la
ku nak amik step by step 
tp sebab semalam tukar2 baton ngan hasben 
so mmg tak tersnap la
pastuh bile dah siap sume 
badan jadi sesgt la penat nyerrrrr
best sgt sebab raya nie dah tau ape nak masak dah 
nyummmmmmmmm
aku buat 2-2 resepi 
ayam n kambing.. 
hahaah tamak..
coz hasben x bape suke ayam 
tuh yg bubuh kmbing jugak
tp mmg terangkat la 

nie la hasil rupe nasi ku
maap la gambo langsung tak hias2 bagai 
penat oittt
nie pun nasi kt pinggan nak ngap tunggu azan 


---------------------------------------------------------------------------------------------------------



so sesapa nak try.. follow la semua kt bawah nie yer



Yaa ampuun sedap nyer Nasi Beriani Pakistan. Sungguh tak tahan, tak boleh tahan. Saya minta juga untuk makan walaupun hubby tak membenarkan saya makan. huhuhu tak kan lah nak tengok saja depa anak beranak makan depan mata. Sedap ... tak boleh makan sikit, tambah sikit lagi dan lagi. Hancuish lah diet malam ni.

Saya belajar resepi nasi beriani Pakistan ini dari sahabat saya Oznaini yang memang lama tinggal di Arab dan Pakistan. Walaupun banyak resepi nasi beriani Pakistan di internet tetapi saya mahukan resepi yang memang telah dicuba, diuji dan terbukti kesedapannya. Berdasarkan apa yang diterangkan, saya menyalin dan menaip resepi dan meminta beliau mengesahkannya semula. Kot kot lah ada apa apa yang tertinggal. Walaupun ada rempah segera untuk membuat beriani ini tetapi untuk kali pertama, saya ingin cuba memasak sendiri dari awal. Hajat hati nak buat beriani daging atau kambing tapi mana nak cari daging fresh waktu petang gini, jadi terpaksalah settle dengan ayam sahaja.

Terima kasih kepada sahabat saya yang telah berkongsi resepi dan semoga perkongsian ini mendapat ganjaran pahala ilmu bermanafaat. Ameen. Cuba lah memang berbaloi baloi memasak sendiri nasi beriani.  Dengan kos tak begitu mahal, kita boleh makan 6 orang dengan menambah nambah. Ye la, kalau kat kedai beriani Pakistan tu, RM5 hanya dapat 1 paha ayam jer.  Mana cukup kan? Nasi banyak tapi lauk kecil gitu. UPDATE: Klik di SINI untuk resepi Briyani Kambing pulak.



Jom layan resepi di bawah.

Nasi Beriani Pakistan
Oleh: Azie Kitchen

Bahan bahan:
5 cawan beras basmathi (rendam & tos)
1 kg ayam, daging atau kambing (dg tulang, lagi sedap)
4 kuntum bunga lawang
2 inci kayu manis
8 buah pelaga
10 bunga cengkih
1 sb serbuk ketumbar
1 sb serbuk jintan manis
1 sb serbuk jintan putih
1 sk serbuk kunyit

3 bawang besar – potong dadu
5-6 buah tomato masak saiz besar – potong dadu (lagi banyak lagi sedap)
2 labu bawang putih – tumbuk
3 inci halia – tumbuk
1 ½ cawan yoghurt
2 bay leave
Minyak olive
4 biji telur – rebus, kupas & kelar
4 biji kentang kecil – kupas rebus  
½ cawan susu (optional)
Saffron & pewarna kuning


Hiasan
Bawang goreng
Daun ketumbar – hiris
4 biji cili hidup hijau - potong 1 inci 
Daun mint
Badam & kismis, jika suka


Penyediaan Ayam:
Perap ayam dengan garam, separuh dari bawang putih dan halia yang dikisar serta serbuk kunyit, serbuk ketumbar, serbuk jintan putih dan jintan manis selama 1 jam.





Panaskan minyak, tumis rempah menumis, baki bawang putih dan halia kisar serta bawang besar sehingga naik bau. Saya masukkan juga daun pandan sebab suka wangian nya.




Masukkan ayam yang diperap dan kacau sehingga rata. Masukkan air sedikit sahaja jika menggunakan ayam tapi jika daging, air agak agak tenggelam daging supaya daging empuk. 




Satukan yoghurt dan buah tomato dan tuangkan ke dalam kuali, masak lagi sambil dikacau rata hingga naik minyak.  Jangan sampai terlalu kering. Biar berkuah sedikit. Akhir sekali masukkan bay leave, garam dan gula. Sesuaikan rasa.






Tutup kuali dengan penutup dan masak menggunakan api perlahan sebelum ditutup api.




Penyediaan Nasi:
Basuh beras, rendam selama 20 minit dan ditos. Di dalam periuk berasingan, masukkan air, sedikit minyak, buah pelaga, cengkih, bay leave dan sedikit garam. Masak sehingga air mendidih.


Masukkan beras dan masak sehingga nasi hampir masak tetapi tidak 100% masak.




Tutup api dan tos lebihan air nasi di dalam bekas penapis sehingga kering.




Penyediaan Beriani:
Di dalam periuk lain, letak lapisan pertama iaitu nasi. Sudukan susu secara random ke atas nasi. Titiskan pewarna kuning atau  ayakkan saffron dengan menggunakan penapis teh ke atas nasi.


Letakkan telur yang telah dikelar dan kentang rebus. Taburkan tomato potong dadu, bawang goreng, cili hijau potong 1 inci, daun ketumbar dan daun mint yang dihiris.





Letak pula lapisan kedua, iaitu ayam bersama sedikit kuahnya sehingga menutupi lapisan nasi. 




Lapisan ketiga, letak nasi sehingga menutupi lapisan daging tadi. Sudukan susu dan titis pewarna kuning.




Lapisan atas sekali ialah lapisan ayam. Tabur dengan bawang goreng, tomato, cili hijau dan daun ketumbar.





Masukkan periuk ke dalam rice cooker dan biarkan masak seketika. Boleh juga ditutup dengan aluminium foil dan dimasak menggunakan microvave atau dapur gas.


Keluarkan periuk dari rice cooker dan sendukkan nasi dan ayam ke dalam mangkuk lain dan digaul rata dengan perlahan lahan supaya nasi tidak patah. 





Bolehlah dihidangkan dengan salad dan yoghurt. Taburkan daun ketumbar.







Salad
Lettuce
Tomato
Bawang besar
Timun – buang biji
Green bell pepper
Garam & gula
Minyak olive
Perahan lemon
Daun ketumbar


Potong dadu dan satukan kesemuanya. Sesuaikan rasa yang disukai.






Sos Yoghurt
Yoghurt
Bawang besar – potong bulat
Daun ketumbar - hiris halus
Garam


Satukan kesemuanya dan gaul sehingga sebati.





Selamat menjamu selera. Telur yang dikelar bagi menyerap perasa kuah telah menjadi rebutan.




Thursday, July 18, 2013

Puding Karamel Senang n Sedap





ini semalam punyer cerita
ingatkn nak amik step by step
tp memandangkan hasben balik tetibe time terawikh
so terbantut sedikit nak snap2 picca tuh
haahah
kang tak pepasal kene perli kanggg
mls lah

resepi nie mmg sgt simple
senang
sedap
tak muak!

PUDING KARAMEL versi derhaka ku

BAHAN-BAHAN

untuk karamel

5sudu besa gula pasir halus ( kalo suke manis tambahla)
air 1/2cawan


untuk puding

400ml susu segar full cream ( tp ku gune low fat)
5sudu besar gula pasir
esen vanila
telur 4biji (ku pakai size sederhana)


-------------------------------

cara membuat nyer.. memula sekali....

PANASKAN PENGUKUS

kemudian masukkan bahan2 karamel..
dimulakan ngan gula dulu..
masak smp keperangan
then masuk air..
smp la gula perang..
tuang kt loyang terus


untuk puding plak
sila satukan telur dan gula
pukul perlahan gula sahaja
 then panaskan susu dan esen vanila
tahap pemanasan hanya lah sekadar suam2 je susu tuh

ini versi derhaka ku dimana aku x suke tapis..lmbt kje
so aku masukkan dlm blender semua sekali bahan puding td..
putar sekejap je..
terus tuang dlm loyang
tutup loyang dengan aluminium foil
then masukkan dlm pengukus
kukus dlm masa 1jam
then masuk peti
mane yg tak sabar sgt (cam haku la semalam)
ku letakkan dekat frozen nyer bahagian
dlm 1jam
after tuh
terbalikkan loyang td dlm mangkuk yg kiter nak serve
hiasla ngan ape je perhiasan rumah anda

siap!

Tuesday, July 16, 2013

Kek Marble Panas!

ritu kemain aku wat post nak makan kek panas.. nak makan kek panas
preggy nie kalo teringin sumting
mesti naktaknak kene dapatkn gak
kalo tak jawapnyer tido tak lena.. kihkihkih

nasibla hari tuh hasben kate beli juadah buka kt bazaar ramadhan je ..
so ade can la nak beli barang2 nak buat kek
huhhu.. klo ikutkan byk je brg yg dah ade..tp SEDIH! sebab byk yg expired..
rasenyer last aku buat kek pun masa pose taun lpas
syahdu tak?? hahhah
tuhh yg hasben kater.. asal preggy je rajin wat mcm2..
hahaha alah! nak kasi hint suh preggy tiap2 taun la tuh ..ceh!

so oleh kerana mood berbaking tinggi
pas hasben gi solat terawikh n fayyadh tido pas makan buka ..
aku pun memulakn operasi..
tp aku mmg suke baking kek dr zaman anak dara lagi.. sebab aku rasa buat kek lg senang dr buat biskut ...
hheh



Bahan-bahan

  • 250 g mentega
  • 160 g gula castor/halus
  • 4 biji telur - A
  • 250 g tepung gandum*
  • 2 sk baking powder* - ( *ayak bersama )
  • 4 sb susu segar
  • 1 sk esen vanilla
  • 3 pewarna dan perasa pilihan

Cara-cara

  1. Pukul mentega dan gula hingga kembang.Masukkan telur satu-persatu dan terus pukul hingga gebu.
  2. Masukkan campuran tepung dan susu berselang-seli, di kaup-balekkan adunan hingga sebati sambil dimasukkan esen vanilla.
  3. Adunan dibahagi 3 dan bubuh warna dan perasa pilihan.
  4. Bubuh adunan berselang-seli warna ke dalam loyang yg dialas dan digris.Lorekkan adunan jika suka.
  5. Kukus hingga masak selama 45 min. Sejukkan kek,potong dan boleh dihidangkan.

Monday, July 15, 2013

Teh Dangdut dut dut dut


berdasarkan tajuk entry dengan picca 
adekah korg rasa ianyer sinonim
hahahh


aku sendiri tak tau nape nama begitu di beri 
sebab sepanjang aku buat teh nie xdelh aku menari2 golek inul gitu 

TEH DANGDUT 

bahan-bahan
(bahan-bahan adalah mengikut cawan seperti diatas)

3uncang teh ( aku gunekan BOH uncang)
4 sudu besar susu pekat manis (mengikut kesukaan)
2sudu besar susu segar / cair (mengikut kesukaan)
1 cawan air
 1cawan air panas
cara-cara
masak 3uncangteh tadi dengan 1cawan air..
kiter nak memastikan teh yg kite dpt adalah pekat yer

sesambil tuh.. 
campurkan susu pekat,sususegar/susu cair dan air panas
kacau smp sebati 
gunakan 2bekas untuk tarik air susu nie
pastikan panas tau 
sebab kalo sejuk takkan menghasilkan buih yg byk 
then tarik la cam teh tarik tuh susu td
tarik punya tarik 
masukkkan dlm cawan berserta buih2
then secara perlahan2 masukkan teh pekat yg dah dimasak td
perlahan-lahan biar teh tuh dok diamm setempat 

SIAP!!!

hehehe
senang jeee!

hasben teruja tgk pas balik solat terawikh malam td..
kihkihkih
mungkin anda ley cuba.. 
pasti mereka kagum! heheh

selamat berdangdut!

Thursday, July 4, 2013

Berpantang untuk kali keduanya!

untuk kelahiran baby kali ni opkosla aku akan melalui proses berpantang sekali lagi...

honestly aku suka berpantang
sampaikan masa berpantang fayyadh dulu aku siap ckp kt ibu..
"sonok la pantang nie.. cam puteri raja"
mau nyer tak mcm puteri raja
masak org masak
makan panas2 kene pakse
semua org concern ape ko makan
semua org kisah ape ko buat
cara jalan
cara duduk
cara tido

so tak salah la kalo aku tetiap tahun berpantang *kihkihkih*


aku anak mak!
itu adalah  title entry nie sepatutnyer
sebab aku tak rasa aku mampu berpantang sendiri
aku masih nak dok bawak ketiak nenek n ibu aku
nak rase derang jage aku lagi time pantang
and ngan fayyadh yg ngan aktif kemain nie
aku tak yakin aku mampu untuk berpantang sendiri
huhuhu...
lagi pun kalo kt kmpung
ramai yg nak tgkkan fayyadh kalo2 aku tertido


cume perbezaan kali nie mungkin aku dah paham camne nak handle cara berpantang
dulu masa fayyadh family aku sendirik clueless
yerlah aku anak sulong
dapat plak cucu sulong
n cicit sulong jugek
so mereka agak ingt-ingt-lupe camne nak handle time pantang tuh

pape pun aku suke time berpantang...
hehehe
pakai kain batik keluar gi sepital sambil bersetokin pun org ley pandang aku senyum
hahahah
cube skrg kau buat menda sama
TEBIAT!

Tuesday, July 2, 2013

cheesekut yang sedap dan senang



moh kiter cite pasal cheesekut yg kini menjadi topik hangat dlm group mommy gojes pas depa sume makan masa gath kt kidzoona ritu.. 

resepi dpt dari nadia hairi


mmg super simple n senang 
kalau jenis menantu malas tuh mmg ini resepi yg sesuai dikala mak mertua dtg 
baahaha
:)


bahan2

susu segar full cream 
susu pekat manis 
biskut - boley tukar ikut selera
cream cheese turtttttura

--------------------------------------------------------
 cara-cara 

aku mmg dasar penuntut yg derhaka 
aku kasi masuk sume dlm blender kecuali biskut 

cream cheese - 250gm
susu segar 3sudu
susu pekat manis 1/2 tin

aku masuk sekaligus dlm blender n blender smp semuanyer lumat. erkk..sebati...

hahaha kalu ikut sifu.. kene kasi kembang itu cream cheese dulu
so korg boleh ikut pilihan dihati 
memula mmg nak masuk cheese dulu.. tp memandangkan blender tak ley gerak 
so aku masuk je la sume sekali.. senang keje ku haha

so then biskut plak kiter kasi celup dlm itu  susu segar
di ingatkan CELUP tauuuu 
bukan ko masukkan kt dlm susu then ko gi bilik air dulu la... 
layan fb la
update instagram la
layan tgk cite hindustan la
sumpah kembang n lembikla biskut tuh

juz celup2 manja n susun la lelawa
bekas kuning cantik tuh ku beli kt daiso ngan rege rm5
hahha 
promote daiso kejap 
ala aku beli pun masa open house raya hari tuh.. beli byk warna
eh eh 
melalut plak 
okey sila follow step cam kt bawah tuh
then ko lapiskan cam buat kek lapis or kuih lapis tuh 
biskut - adunan cheese - biskut - adunan cheese
smp la habis

hah nie penting!!
jgn letak byk sgt lapisan cheese tuh 
sebab aku terletak bykdibahagian bawah.. so time potong dia tak selawa yg atas.. sebab cam lembik gitu ..so buat smp habis bancuhan 

lapisan paling atas tuh aku hancurkan semua baki2 biskut yg ade..
hancur pakai tgn jee... 
sebab nak dptkan chunk biskut tuh 
eceh!
kalo rasa korg suke yg super hancur 
ley la blender or lesung batu.. 
ade satu tuh fayyadh pijak je pakai kaki..
mmg hancur.. hahaah 
tp tak gune la kan 
dah pakai kaki 
takkan nak masuk dlm hidangan nie 
eh... 
hahahah 



so siapla cheesekut sedap dan senang.. 
10minit pun tak smp tau... 
lagi2 kalo hari2 buat.. 
tah2 5minit pun ley siap 
yg penting ade usaha 
:) 

sesungguhnyer hidangan nie sgt sesuai untuk org2 yg takde idea nak bawak pape ke rmah sedara mara or korg dpt sms/call urgent yg kawan2 nak dtg umah ke.. 

org yg makan takkan percaya semudah ABC nak buat.. 
sebab rasa nyer kalah hotel kau!!!

trust me!!


okey ini la hasil nyer... 
sgt tempting kan???
tiap2 pagi serve bekpes hasben ku tauuuu!!!

tp nie dah habes sok nak buat lagi!!

Sunday, June 30, 2013

etty oh etty!

entry kali nie mmg khas untuk etty.. aka cahaya rumahku... *sgtttt*
aku walo muntah gini.. masih gagah nak buat entry sepesel tuk kau...

etty...
opkos la kawan blogger.. *sape kate blogger poyo tuh...sapeee..sapeee...*
kenal masa bbf lagik..
masa tuh aku ingt lagi dia ade jual mee siput rasenyer.. ke maruku.. ke bahulu ..
*kater ingt... tp lupe jugak*
so aku pun pm la..sedap ke bahulu tuh *aku confirm itu bahulu...rasenyer*
so dari situ la terus pokpet pokpet..
tgk kawen same tarikh.. *aku tau dia mmg sengaja nak tiru aku*
3.6 nikah
4.6 sanding
tp masa tuh sebab sibuk sendiri.. x sempt nak tgk gambo kau.. bahahahh ampun deh!

citer pasal wedding preps dah habes maka bertukar ke cerita proses anak..
rezeki aku dtg dulu... mak bunting pelamin nokss..
so masa tuh etty menyuarakan kebimbangan dia..
adekah sebab dia jaga n bela kucing jadikan dia lambat dpt baby...
etty stress sebab ramai antara yg same tarikh kawen kitorg dah preggy
tp aku sebagai pakar motivasi.. *bahahaha* ckp la...xde kene mengena jek pasal bela kucing dapat anak lambat..
aku tau kau lega kan aku ckp camtuh..
takk lama...
pastuh etty pun preggy... .


so citer proses anak mmg dah berjaya
maka citerla plak psal pregnancy...
tp time nie aku lebih byk berkongsi citer pregnancy ngan nasrah yang
hahah etty dia dah sombong *kahkahkah*

maka citer nyer bertukar plak jaga anak... breastfeed.. solid food.. n gosip2 liar alam maya.. *bhahahaha... gosip liar tak tahan....tapi baru nie ade ke dia citr gosip pasal zahid..hahaha dahla aku blurr... ku layankan je minah etty nie..*

sampaila ke pertemuan 4 mata.. masa kt ikea.. aku perasan umar dulu.. hahaha pastuh br carik etty... dasar bengong..dah tentu yg dukung umar mak dia bukan maid... hahaha ampunkan mak yong yang pening tuh...

dah la x ajak aku duduk... dok borak kt tengah2 alam... hahahahaahh
hampeh!!!
so ko utang aku ikan bakar umbai + coconut shake satuuuu
terima kasih... *kihkihkihih*

aku suke gambo nie.. walo satu je berjaya tangkap
tapi nape tgn aku gemok sgttttt!!!
*down*
tp disebabkan etty pakai baju melintang2 gitu 
maka dia pun ikut nampak mok mok
wahahahaahahah
disini aku mendahului etty ngan 2-1
;p


Thursday, June 27, 2013

room deco - wall sticker tQ aty!

memandangkan aku x amik langsung gambo time gath ritu ...
maka akan mencedok je gambo2 dr blog2 mommy gojes yg lain
so lum habes cedok lg.. sebab masih tunggu2 gambo dr kak mimy.. heheh
*pasal ngan kak mimy ade amik gambo sama*

so kali nie nak citer pasal room deco - wall sticker yg aty kasi
nie pun aku dpt masa celeb bufday qaleef masa gath ritu..
hah kau hado gi bufday party org dapat hadiah!
hhahaha

mmg sesuai sgt la ngan jiwa anak bujang ku...
kereta2
tp ibu dia nie salah pasang tinggi beno la plak...
aku ukur...baik2 tinggi aku 163cm tetibe jadi 140cm..
pendek plak hahahah
tp pape punn...
fayyadh ley ukur tinggi dia smp la melepasi FINISH...
heheeh
kene makan calcium bebyk...
apepun TQ ATY!!!

Thursday, June 20, 2013

gengbaek.com preloved soft toys kini dibuka!!


Alhamdulilah 
memandangkan bisnes butik agak slow sementara preggy nie 
yana dah bukak satu lg on9 bisnes 
yang jarang ade skrg nie 
tp berbaloi pada mereka yang sayangkan soft toys


bisnes kali nie yana fokuskan lebih pada preloved soft toys 
yg impor khas dari US, Jepun dan selainnyer

semuanyer yana jual MURAH-MURAH
dan paling best 
soft toys nie masih npk baru dan masih wangi sebab dah mandikan siap2 
hehehe



Wednesday, June 19, 2013

Teaser...


tetibe ade rezeki lebih tuk mommy2 gojes punyer gath nanti
hehe 
tp biase2 je ..
jgn korg ingt ade emas 916 ke
heheh

satu benda yg comel 
untuk dikongsi bersama ;)

simple n murah 
tapi 
ikhlas 
kihkhih

;)