Pages

Sunday, December 19, 2010

Kursus Perkahwinan Mahligai Firdaus Setiawangsa

alhamdulilah...
selesai sudah kursus kahwin
yg dah berlangsung 2 hari...
sungguh fun!
penceramah or fasilitator yg superb!!

ok yana nak citer details skit pasal modul dan cara pemyampaian yg dah disampaikan
hope sume yg disampaikan dapat di gunekan sebaik mungkin oleh yana
Aminn

okey!!
jika korang nak carik tmpt kursus kahwin
yana recommend inilah tmpt nyer!!!!

coz sume penceramah or fasilitator
SUPERB!!
diulang
SUPERB!!

tak ngantok langsung pun tau!!! huhhuu

JADUAL KURSUS MODUL PRA PERKAHWINAN

HARI SABTU

10.00pg - 12tgh
Akhlak & Hubungan
Ustazah Wan Ngah
(JAWI -Bahagian Siasatan)
Review :
Ustazah nie org terengganu...dalam modul dia...dia cerita pasal akhlak yg baik antara suami isteri,akhlak baik dgn mertua dan menantu...cara penyampaian yg senang...
n ade lawak (itu penting tuk ilangkan ngantok)
untuk sesiapa yg ada masalah dalam rumah tangga leh
call ustazah nie tuk bantuan -0192985660

12.05tgh - 2.00ptg
Perkahwinan & Prosedur
Ustaz Khori
(JAWI - Jabatan Nikah Cerai & Rujuk)
Review :
Ustaz nie sempoi...kelakar...tp topik dia topik series...
prosedur...ok yana citer skit....mana yg yana phm lah yer..coz nak kawen ne dokumen paling penting...cam yana....Perlu amik Kebenaran Berkahwin Luar Karyah sebab wali iaitu Abah yana ade kt johor....so urusan kene buat kt johor... coz taknak lah susahkan abah dtg cni....biarlah yana yg balik kmpung...cam encek tunang...dia leh uruskan kt kl je...coz tmpt tingal dia kt area kl.Masa permohonan : PALING CEPAT : 90 hari dan PALING LEWAT : tidak dari 7hari.

2.00ptg - 2.30ptg
Solat Zohor /Makan Lunch
Makanan Disediakan
Menu : Nasi Ayam ( sedap!! heeh taktau ler kalo masa tuh ngan lapa hehe)

2.30ptg - 4.30ptg
Perkhidmatan Runding Cara
Ustaz Alias Mutalib
(JAWI - Jabatan Nikah Cerai & Rujuk)
Review:
Penceramah yg bgs...penyampaian yg tak boring...
cume tajuk tak bapa suke....hhuhu cerai kan...sape yg suke...tp tak per kiter blaja ape yg ptt kiter hadapi kalo terjadinyer perceraian n ape2 jalan penyelesaian..

4.30ptg - 5.00ptg
solat Asar / minum petang
time ni tak gi minum coz dah kenyang makan lunch td... so tak tau ape menu heheeh

5.00ptg - 6.30ptg
Komunikasi Suami / Isteri
Ustaz Abdullah Hashim
(JAWI - Jabatan Nikah Cerai / Rujuk )
Review :
Ustaz nie muda tau!! n super kelakar ...org Kelantan...slang pun mmg kelantan lah!!tp mmg lawak....terase lawak2 dia dekat...maybe sebab dia muda kot...topik dia pasal komunikasi antara suami n isteri...npk nyer konflik or masalah takkan selesai bile communication breakdown.maka penting nyer yer KOMUNIKASI kawan2...
HARI AHAD

9.00pagi - 11.00pg
Pengurusan Kesihatan
Tuan Haji Sani
(Pegawai Kesihatan)
Review:
Oke! yg kali ni byk citer pasal kesihatan la...camne kiter nak kasi jage kesihatan.Coz kesihatan penting yer adik2...kalo duit byk pun...tp tak sihat tak gunee....juga diajar pasal time mengandung n proses kelahiran.
Sesape ade soalan pasal kesihatan or proses kelahiran or mengandung
leh call En Sani : 0193056032

11.00pg - 11.15pg
Minum Pagi
Makan Mihun Goreng tp yana tak makan coz kenyang

11.15pg - 1.30ptg
Kehebatan Alam Perkahwinan
Puan Nurul Huda
(penceramah bebas)
Review :
Yana rase ceramah dia paling berkesan dalam hati yana.....tah la yer...maybe dia sentuh bab2 yg mmg terjadi di alam realiti seorang lelaki n perempuan...ade kne mengena je ngan sume org...
hehe....rase penyampaian yg sungguh comel n bgs!
mmg tak ngantuk langsung ler jadinyer...mmg best ..
kalo sesape ada masalah ...leh lah contact puan nurul huda nie...coz dia pun kaunselor...
so dia leh kaunseling tuk masalah2 yg kawan2 hadapi ...harap2 dia boleh memberi panduan..
Puan Nurul Huda : 0122380253


ok lah!! itu je....
rupenyer syok gi kursus kawen niee..
tuk kawan2 yg lum amik n masih carik tmpt nak amik....yana cadangkan 110% tuk amik kt sini
(heheeh iklan percume yer)
bukan pe,...yana puashati ngan servis derang

Yuran : RM80 /seorang
Masa : 9.00pg - 6.30ptg (sabtu)
10.00pg - 1.00ptg (ahad)


5 comments:

LittleSunshine said...

i mmg dah usha kat tmpat tu..dekat pun dkt juga dr umah sewa...
tp tu en bf plak nk khusus kat pahang juga..so terpksa la follow him.huk hukk..hopefully yg kat phg pun best, n xborin la..
apapun thnks ya for the info..
i like =)

Lyana MK said...

welkam heheh :0) tak per...kursus mane2 pun takpe...janji penceramah best!! :)

maCy said...

isk isk. nk gi ke xde seru ag ni. hee

Queenkorexz said...

camane ek prosedure die..nk kene call dulu ke booking?

Lyana MK said...

queen : call je dia..nanti dia bg directions seterusnyer ;)

macy : kot2 dah pegi dtg seru sape tau??