Pages

Tuesday, April 19, 2011

Yassin - Door Gift

alhamdulilah lagi untuk kali nie..selesai satu lagi pasal door gift....

jika ditanya...apa door gift yana....door gift yana simple je ...sederhana je..yana kasi YASSIN berserta terjemahan kepada semua tetamu islam..

kenapa? mengapa? YASSIN menjadi pilihan yana untuk door gift...

kerana dulu ada seorang kawan yana kawen...rasenyer 3tahun yg lepas..isi door gift nya adalah SURAH HARIAN....so mmg yana nekad kalo nanti yana kawen yana nak kasi door gift seumpama itu.Ternyata bila yana suarakan hasrat tuk bagi YASSIN sebagai door gift kepada family..mereka menerima cadangan yana tuh....Pelbagai jenis survey yang yana buat tuk mendapatkan YASSIN yang terbaik..

Pada mulanya mmg yana nak hantar printing tuk dapatkan cover yg leh customade...tapi lepas pegi ke Mydin tuk membeli barang2 harian...yana pegi ke bahagian AL- QURAN.sekali yana tengok ada YASSIN yang size sederhana berharga sekeping rm1.00 .Di Mydin jika kita beli byk kita boleh dapat harga borong..so bila yana tanya dengan salesgirl tuh..dia kater kalo beli 10keping,sekeping jatuh menjadi 80sen...kalo kita beli 100keping maka jadi 65sen sekeping...sgt berbaloi....yana beli sekeping tuk dijadikan contoh...

Masa tuh ade 2 warna sahaja...kaler merah dan kaler hijau..yang mana tak ada terjemahan di dalam nya....so baru2 nie yana mmg decide untuk beli...maka terus ke Mydin Subang..sekali smp...ade YASSIN yang baru,cover lawa,siap terjemahan lagi...alhamdulilah...tuhan permudahkan jalan yana tuk beli door gift tersebut..

mengapa YASSIN jadi pilihan??

Ini sebab nya...yana inginkan door gift yang orang boleh simpan dan hargai ..Yang mana mereka takkan terpikir untuk membuangnya,kiranya ada tempat yg istimewa untuk door gift yana itu..Apa yg penting NIAT kita betul..Selain itu ia boleh digunakan untuk kegunaan harian ataupun di kenduri2 tertentu....alhamdulilah..harganya sangat berbaloi dengan 65sekeping...dan yana sgt puas hati dengan percetakannya...


ini lah dia...kemas kan cover dia.. ;)

muka surat pertama ada bahagian IKHLAS DARIPADA...
so yana buat cop untuk letakkan dari kami sekeluarga


semoga setiap kali mereka mula membuka YASSIN ini mereka akan nampak siapa pemberinya dan sentiasa mendoakan supaya kami sekeluarga hidup bahagia,aman damai,dan dirahmati ALLAH s.w.t insyallah...Aminn...

--------------------------------------------------------

p/s : mood sebak tetiba...tak tau kenapa.... ;')

19 comments:

dyll basri said...

tiba2 aku rasa ko sangat baik dalam entry ni.. alhamdulillah.... mmg ada org kata buat ape bagi yassin klu org tak baca. baca ke tak tu terserah paada penerima la kan... yg penting niat kita tercapai... benda baik harus dikongsi!!!

Lyana MK said...

dyll : sebab tuh NIAT kita kene btul..terpulang kepada mereka nak bace atau pun tak.... ;)

Hafizaradi said...

bagus.....at lis org x buang....dpt bacer smpi habes nyawa...pahala pon dapat.....lg beraper hr jer lg.....

Lyana MK said...

fiza : counting days...nasib ade puluhan lagik ;)

Hafizaradi said...

puluhan tuh dah mcm 1,2,3 hr je lagik....!lpas ni puan yana lah.....nnt date sblm kawen tau....i nk kasik gift cket.....;p

Azura said...

wah good idea bg Yasin. memula terfikir nak lekat sticker, tapi tengok yana cop je. lagi jimat dan senang kan.

Lyana MK said...

fiza : nk alamatttt... ;))

Lyana MK said...

azura : jimst byk dear... rubber stamp br rm8 je ;)

Hafizaradi said...
This comment has been removed by the author.
Hafizaradi said...

82,Hala Tambun Indah 4,
Puncak Tambun Indah,
31400 Ipoh
Perak...
*yeay...!!dpt kad kawen comel....*

Lyana MK said...

fiza : teringin nak by hand...kalo yana sempat yana by hand yer....kalo tak yana by post yer ;)

K.I.N.A said...

haha..komen dyll xle tahan..kina pun nak bagi yasin gak..;)

Lyana MK said...

kina : heeheh dyll terperanjat yana melontarkan keayuan!! heheeheheheheh

cheQmOomOo said...

:)

senorita25 said...

Cik Liyana,

So happy reading ur entry ni. Sebab baru tgh plan nak bagi Yassin jugak for my wedding. Hadiah paling bermakna dan insya Allah selagi org membacanya, kita akan dapat pahala jugak sedikit sebanyak, amin:) Semoga urusan cik Liyana dipermudahkan dan jangan stress2 taw. Smile:)

Lyana MK said...

senorita : tq dear..insyallah sumanyer berjalan seperti yg di rancang... ;))

Princess Aina said...

salam cik liyana. sy x kenal cik, tp sedang sy surf tentang yassin sbg door gift, sy terjumpa this blog. juz nk say TQ for the info ttg beli yassin di Mydin. i'll look into it. cuma 1 question. bacaan yassin adakah betul? juz nk tya tuh je la but i'll look into it myself bile sy beli nnt. cuma nk tya dulu la before sy beli. hehe... tq..

Lyana MK said...

aina : alhamdulilah sebelum yana beli byk...yana beli satu tuk confimation...bace....n tak npk kurangnya....if u rase sangsi...sila beli yer n try..kot ade yg yana terlepas pandang .... ;) tengkiu sudi singgah blog nie ;)

NURAINUN AZMI said...

asslamualaikumm...saya dari compny penerbitan dan percetakan untuk doorgift yasin...yasin kami boleh cetak bt perjenamaan anda sendri iaitu tmbh logo anda sendri di cover yasin ..yasin kami bukn jnis yasin mydin iaitu hitamputih,yasin kai bewarna dan mmpunyai kod warna panduan bacaan..kami amat mengglakkan supplier untuk mmbeli borong yasin kami..selain drp tambh logo pejenamaan anda kami juga akan letak nma2 pnganti yang oder yasin dari anda..sila whtspp sya Ainun 014-5263923 untuk meliht produk yasin cinta kasih kami..@ lawati sahj www.suhufmuslim.com