Pages

Wednesday, April 13, 2011

Milkadeal Review : S Spa!

hari tuh yana beli milkadeal dari ZENSE SPA : review boleh bace kat sini...review tuk zense spa mmg tak de yg mengecewakan....

RM48 instead of RM290 for Signature Purifying Facial + Aromatherapy Body Massage + Rose Salt Body Scrub + Steam Bath + Foot Spa for 2.5 Hours at S Spa, Mont Kiara [83% OFF]

kali nie review pasal s spa.... emmmmmmmmmmm... itu adelah perasaan pertama untuk di review...member yana sendirik...tau yg mesti ade sedikit bad review...coz kuar2 spa je..muke langsung tak teruja....kenape? kenape?? review di bawah adalah untuk s spa buat PENAMBAHBAIKAN!! bukan tuk jatuhkan company derang.....

okey sume bermula semalam....coz yana tak biase ngan jalan ke solaris tuh..maka mmg sesat barat lah jawapnyer...siap tersesat masuk ke duta solaris...huhu tak tau plak ade dua solaris.... kihkihkih...then parking kete kt basement kt KL SOHO...then jalan cari kedai dia...ingtkan kedai tuh ground floor...coz spa slalooo kt bawah kan?? tapi rupenyer nunnnnn kat atas nunnnnn.....tingkat 3...nasib perasan....haha~ kalo tak makin berpusing2 le jadi...

okey pastuh naik atas...ade sorang say..."selamat datang" dengan kadar mengah2...trus pas kertas coupon tuh...then duduk...yana tgk kat depan tuh..ade 2org yg jage....pelik camne leh tak de sape pickup tepon....coz dari awal nak buat booking mmg SUSAH gile!! ok abaikan! nak buat dulu treatment!! then time duduk tuh dia tanyer nak tambah masa nak massage tak dari 45min ke 60 min...kalo nak byr rm10...pastuh yana pikir.....lum rase lagi camne servis takkan kiter nak tambah kan??? rasenyer pertanyaan tuh langsung tak sesuai...ianyer ptt ditanyer masa time massage!

staff yg entertain yana masa tuh budak lagi...baru 22 tahun...n baru 2minggu keje ctu....gulp...okey ker nanti dia buat...cam2 pikir kat pale otak niee...tapi tetap pikir positif! bermula dengan rose salt body scrub...dalam kete punyer lah pikir...best nyer kene scrub...huhu kene gosok...TAPI...rupenyer dia letak je scrub tuh...xde lah gosok2 sgt pun...sikit2 je...haih...kecewa kat ctu.....pastuh dia suh mandi...mandi ala kadar je coz pasni nak massage...okey finee...kecewa scrub tak habes lagi...then massage...nasib baik massage okey!! coz budak nie slaloo ikut nenek dia mengurut...so mmg best...!!! rase 45min pun dah lame...tak sanggup nak sambung ke 60 min...disini ade sedikit sensored : dimana budak urut nie ngan selamber selak je part2 sensitif di bahagian atas tetttt....terkejut mak!! bg yg biase takpe kot..tapi bg saya maluuuuuuu kottt!! so sesape yg ade perasaan yg sama so better kater xyah ler ape ker okey ...tapi pasnie sape2 yg nak massage lebih masa pun okey..lepas massage gi steam bath...ala sauna tuh....20min....then dia suh kiter mandi n pakai baju semula sebab pasni ade facial...time mandi..sabun di taja lifebouy yer hahaha...i tot ade lah dari spa nyer aromatheraphy ker ape ker..nan hadooo...

kemudian dah siap berbaju lengkap dia suh baring tuk facial pula.... facial nie facial biase je...tak de cungkil2 pun isi2 jerawat or ape...cume cuci then dia letak vitamin c..n gune mesin tuk masukkan vitamin tuh...boleh di katakan facial biase saje...dah siap facial yana trus ke luar tuk spa foot....ingtkan ade urut2 kaki skit ker..rupenye rendam kaki je...n mungkin dia letakkan sikit aromatherapy...

time yana ngah rendam kaki tuh...staff yg lain tengah ketawa terbahak2 kt dalam..well bg yana itu biase lah tuh....tapi terase kot terabai kt ctu....takkan mereka tak amik kisah ade customer dok kt depan...so dari ctu yana trigger..patutt ler call tak angkat....huhuhu...n mentang2 lah kiter nie pakai biase2 je..bukan mak datin or ape layan pun lebih kurang je...tau lah kiter cume byr rm48....tapi customer tetap customer..dah siap lap kaki....then leh balik...itu pun adik yg buat treatment yana dari awal smp akhir tuh je yg greet kiter nak balik...

terus terang yana ckp...budak baru tuh tak salah kalo ade pape silap yg dia buat..coz dia baru...cume hope dia lebih baik dari yg ade...hope mereka bace review nie dan membuat perubahan yg bgs...sebab rasenyer ramai yg beli deal mereka...

cam zense yana teringin nak gi sane lagi sekali...tapi tuk s spa...rasenyer TIDAK!

meh layan gambo:

SORRY LA TO ALL READER! GAMBO SUME DAH DIKELUARKAN..OLEH SEBAB PIHAK S SPA YG SURUH...TELEFON KITER BISING-BISING PLAK...IF DERANG BG SERVIS YG BAGUS..ORANG TAKKAN BAGI REVIEW YANG TERUK KAN?? SUKE HATI LAH ...SAYA CUSTOMER....SAYA TAK PUAS HATI..MAKA SAYA KOMPLEN...KAN!!! SAYA BAYAR...BUKAN FREE KOT!! YANG PENTING SAY SORRY PUN TAKDE...CAMTUH KE NIAGA!!! LEH PLAK CALL NAK CAKAP MACAM-MACAM!!

rendam kaki ;p
INI KAKI SAYA...SO DIA AKAN KEKAL DI SINI PAHAM!

kenape takde gambo ngan staff dia cam gambo ngan staff zense??
sebab derang langsung tak hirau kan saya nak balik niee...huh!

12 comments:

cheQmOomOo said...

pr diorg kureng la tu kn?

Lyana MK said...

cheqmoomoo: absolutely YES!!

LisaLisut said...

thats why i sll takut everytime nk purchase online tau.huhu.takpela lyana.take it as a lesson.

Lyana MK said...

lisa : mane yg bgs mmg buat keje ngan bgs....agaknyer ramai sgt kot beli...so dia tak terlayan ke hape ker...tapi bab ketawa terbahak2 kt dalam masa i ade ngah treatment sgt tak pro!

lovelyadibah said...

sabo jela...

Lyana MK said...

dba: heheee sabo jelaa

K.I.N.A said...

hehe..bagus review ni supaya dorang bleh pertingkatkan mutu kurang kontroversi..tiba..haha..

farahfatihah said...

ala maintain je la pic dorang tuh huhuhuu suka2 ati nak marah kan!

Lyana MK said...

kina : mmg patut review..bukan servis je truk!! PR pun hampeh!!

Lyana MK said...

fara : malas lah~~ tapi mmg sengal lah~ i amik picca pakai flash...takkan BUTA kot tak npk cahaya flash tuh kuar!!!!

ElyaElmo said...

alaa..cene ni yana...nk gi ke tak yeh..duit dh byr...huhuhu

Lyana MK said...

elya : gi jee....nanti elya review okey!