Pages

Friday, January 7, 2011

PANAS CAM CILI!![ majlis Impian Saya]




Contest "What's Hot is Gettin' Hotter" by CST & LYNDARAHIM KUALA LUMPUR
by CST PRODUCTION on Friday, January 7, 2011 at 2:30pm

Objective

- Bagi meluaskan lagi konsep dan idea-idea yang dibawakan oleh CST & LYNDARAHIM KUALA LUMPUR.

Tumpuan

- Para blogger, para facebooker,

Bagaimana utk menyertai

- Click LIKE di www.facebook.com/cstproduction dan www.facebook.com/LYNDARAHIMKUALALUMPUR

- Tukarkan picture profile anda kepada picture profile sama seperti CST PRODUCTION dan LYNDARAHIM KUALA LUMPUR sepanjang contest ini berlangsung (6 Jan - 20 Jan 2011)

*Picture profile boleh di download dari www.cstproduction.com/contest

*Jangan lupa setkan thumbnail picture profile anda kepada gambar chili merah tu. lihat panduan pada profile CST.

- Updatekan status anda kepada "What's Hot is Gettin Hotter" dan tag kan CST PRODUCTION & LYNDARAHIM KUALALUMPUR

- Pilih salah satu tajuk di bawah dan olahkan secara paling creative di dalam blog anda atau facebook notes:

1) My Dreams "Wedding". (anda boleh ceritakan konsep wedding yang anda impikan)

2) My Dreams "Love Story". (anda boleh ceritakan jalan cerita cinta yang anda impikan / kisah benar anda)

- Dan diakhir penulisan, letakkan logo CST & LYNDARAHIM KUALA LUMPUR beserta link ke www.facebook.com/cstproduction & www.facebook.com/LYNDARAHIMKUALALUMPUR

- Logo boleh download di (www.cstproduction.com/contest)

- Kemudian emailkan penyertaan anda kepada cstproduction@gmail.com

1) Nama anda

2) No Tel anda

3) Facebook ID anda

4) Link entry blog anda / link entry facebook notes anda

5) Tarikh Majlis anda (Jikalau berkaitan)

Hadiah?

- 1 event full coverage by CST PRODUCTION photo & video (Majlis pernikahan / Persandingan / Pertunangan / Aqiqah / Birthday / etc... )

- 1 set wedding Dress Bride & Groom (worth RM4000++) by LYNDARAHIM KUALA LUMPUR.

- Hadiah ini valid sehingga 1 Jan 2012 sahaja.

- Hadiah boleh di tukar milik.

Siapa yang boleh join?

- Sesiapa yang mempunyai blog dan facebook yang meminati hasil kerja CST & LYNDARAHIM.

- Sesiapa yang ingin berkahwin.

- Sesiapa yang ingin menghadiahkan hadiah utama ini kepada kwn2 atau adik beradik.

Pengadilan

- Pihak kami akan memilih pemenang berdasarkan penceritaan yang menarik dan voting dari para pembaca. 70% daripada voting & 30% daripada Juri CST & LYNDARAHIM.

Tarikh Tutup penyertaan

- 6 Jan - 20 Jan 2011 (Penyertaan)

- 21 Jan - 31 Jan (Online Voting)

Sebarang pertanyaan

- Hubungi 0341050843

*Now you can start Dreams for Something.. GOOD LUCK..

* Senarai Entry yang telah menyertai -->>http://www.facebook.com/note.php?saved&&note_id=136539279739190&id=57586568433

--------------------------------------------------------------------------------------------


ok setel pasal sume cara nak join camnee...!!

skrg kiter citer plak camne nak join plak yer...sume dah bace ape yg dimaksud?? bgs! korang kene faham....pastuh br korang leh join...eheheeh!

IMPIAN MAJLIS PERKAHWINAN

sume org ade impian memasing...kan?? same dengan je ngan aku nieee....aku pun ade impian yg mane aku mengimpikan sebuah majlis perkahwinan seperti ini...jeng jeng jeng


"masquerade mask wedding"

ekceli mmg dari dulu aku dah suke pada masquerade mask nie.... sebab dia ade keunikan dia sendiri...rasenyer belum nampak wedding MALAYSIA yg buat camnie...hope takdelah yg buat lagi....tapi kalo ade yg buat pun tak per lah heheeh....mungkin kiter serasi punyer idea yg sama....

1) Orang-Orang yg Datang Wajib Bertopeng

Ini adalah perkara penting..hehe kerana kalo xde org pakai topeng takdelah kan jadi majlis bertopeng....tp topeng tuh jgnlah pakai topeng camni...

peh!! takut2 sesungguh nyer mmg ramai lah yg akan lari lintang pukang tau tak!! tak kire lagi ngan yg sakit jantung...dan dan tuh gak lah pengsan!! jadi trus gol je...ish...xnak2...topeng seperti ini jugak dilarang sebab akan menyebabkan budak2 kecik nangis tak renti2...maka majlis tuh dah xperlukan lagu2 lagi sebab tangisan dah penuh dimana2 hehehe...maka pakai lah topeng seperti ini..

untuk tetamu perempuan


hah !! kan lawa2 kan??? mmg ler cantik2!! pakaian tuk perempuan....takde sekatan tuk mereka yg tidak bertudung mahupun bertudung....derang leh pakai dress yg indah2 ....coz skrg pun byk sungguh designer yg kuarkan dress lawa2....kedai pun dah byk jual....murah dah cantik....so tak kisah ...sume perempuan leh npk anggun di tambah ngan topeng yg super anggun nie..maka korang jadi double anggun lah!!pastuh kaftan skrg fames tau u oll!! sume lawa2 plak tuhhh.....heheeh ish!! cth :


tuk tetamu lelaki

kalo tuk lelaki...derang pakai yg simple je pun dah ok...coz derang nyer tak perlu cam perempuan nyer yg vouge2 sgt niee....kerana derang perlu kelihatan kacak dgn pakai topeng tuh....heheh....biasenyer suit or kemeja pun ok..janji kemas lah...n sopan..

2) Dekorasi Dewan @ Rumah @ Kawasan Sanding

konsepnyer kene klasik skit....perlukan sentuhan yang dramatik...penggunaan kaler2 klasik cam merah,itam,dan warne dramatik penting tuk mewujudkan mood dan perasaan...antara contoh yg boleh digunakan.penggunaan fresh flower yg banyak pun leh menaikkan mood gak!!so untuk dekorasi tak kisah sgt...sebab janji boleh gune kaler2 yg ngancam! comfirm jadik!

3) Kek Pengantin

Kek ni pun memainkan peranan penting...sebab ade kek tp larik tema tak menjadi jugak kan??? so kiter kene carik kek yg bertepatan ngan tema yg kiter dah wujudkan dari awal lagi....ini contoh2 kek

4) Tag Kad / Kad Undangan / Save the Date

Ini pun penting jugak bg mengekalkan mood yg kite bina dari awal lagi...org2 yg dtg dah pakai topeng...kek pun dah ade topeng....so ape yg kiter kasi pun kene ade ciri2 mengikut konsep.so kad undangan jugak perlu ade konsep yg same...baru lah tak lari kan org kate mood tuh....so org yg dtg pun mmg awal2 dah "DI INGATKAN"..heheh

thank you tag

kad undangan

save the date


6) Pakaian Pengantin

wooo ini paling penting...sebab pengantin mesti npk paling lawa,paling hensem,paling gojes,paling palingg!!! heheh so mesti lah dress yg anggun gitu...lelaki plak mestila bersuit kemas gitu.....kaler yg sesuai mesti lah putih...n lelaki pun rasenyer perlu putih...cume kali niee...tuk pengantin...derang tak perlu lah setiap masa memakai topeng...sebab itu majlis pengantin...so kalo pakai topeng gak...org tak npk...tetamu tak npk muke takpe..heheeh...bukan ape..ini nak mengelakkan kiter salah dtg ke majlis org..atau pun pengantin dah lari tp tak tau...hehe penting kan?? penting kan???

auch! dramatik btul..pose camnie..sambil pakai topeng gojes tuh!!

takpun sambil pegang ngan tgn sebelah kanan!!

7) Door Gift

ini pun penting gak..hehe sume penting lah kan...kerana doorgift...tetamu akan bawak paling ke rumah...so kiter kene carik sumting yg same konsep...biar tetamu teringat2 lagi...even dah 100tahun pun (kalolah memasing idup lagi) ternpk doorgift yg kiter kasi...derang mesti teringat punyelah..heheh

8) Pengapit / Dayang / Bridesmaid

Ini org penting gak nie...bg memeriahkan majlis...tanpe derang cian cik dan encek pengantin...hehehe so derang pun kene ikut tema gak!! Kalo boleh baju kaler same....topeng same jeniss...serba serbi sama lah...baru lah pakaian seragam namanyer heheeh..


okey cukup rasanya....sume dah cover heheh..untuk gambo2 kt atas nie mmg byk yg seksi meksi...tp kiter akan jadikan majlis nie lebih kearah ketimuran...dan bersopan santun...baru lah manis dipandang kan??? malahan lebih cantik jika kesopanan itu di kekalkan...

okey semoga berjaya kepada diri sendiri dan kepada sume yg menyertai!

Insyallah kalo ade rezeki tak kemana...... ;)

ade yg kater konsep n idea yg yana pilih nie lebih kepada barat lah ,cam omputih lah...heheeh inilah yg dinamakan IMPIAN dimana nak gapai adalah payah...tp tetap berharap dpt tertunai...idea nie timbul kerana impian yg sekian lama tersimpan.....bak kata org...KITA BUAT DIA...n jika ianyer berhasil.......yana akan buat mengikut PENUH ADAT KETIMURAN KITE...comfirm lagi cantik dari mat salleh buat tau!!!!! hehe kan kan kan?? sesekali kiter ubah dan cari kelainan tak salah kan?? baru lah luas skit pengalaman tuh....pastuh yana tau ramai yg kawan2 sedara mara pemalu....hehe so ngan pakai topeng yg vouge the vasss niee....comfirm ilang malu derang.......


Apepun TERIMA KASIH (kali 100juta) sebab sudi menganjurkan contest camnieee!! kerana memberi peluang kepada sume untuk lebih kreatif dan ade can nak dpt FREE tuk hasil keje korang yg SUPERB tuh

thanks to :

CST PRODUCTION


LYNDARAHIM

SO RAMAI-RAMAI LIKE TAU!!!!!

kalo menang.....yana belanje makan nasi minyak yer FREE!! plus leh masuk dalam video yg CST buat...pastuh leh pegang2 baju LRKL tau!!

45 comments:

elle's laaa~ said...

wahhhh... best nye perkahwinan idaman kamu.. memg x terfikir pon kalau ade konsep mcm ni . heee :) btw, gud luck ye liyana,,,

Lyana MK said...

elle : tq dear!!! tu lah cube nasib..kot ade rezeki ...!!

cik kumbang said...

konsep yg menarik =)

Nur Iman said...

Good luck Lyana...

Iman tgh mengarang entri untuk contest yg Lyana anjurkan tau.nanti upload sbb tgh cr gmbr terbaik berdua.hihi...

LittleSunshine said...

menarik u punya konsep lain dr lain..gud luck

shidot said...

all da best! menarik sangat! :)

Lyana MK said...

cik kumbang : tq yer!!

nur iman : tq yang..nanti dah ade link kasitau yer

littlesunshine : tq dearrr doakan i yer!

shidot : tq sygg....!

w.a.n.i.e said...

yna good luck..menarik sgt2 impian kawin kamu

Salfiza said...

Nanti jemput sy pegi kenduri kawen awak..sy nk pkai topeng action kamen~

Lyana MK said...

wanie : tq syggg!!

salfiza : ooo ini awek sinchan yer suke pakai eksen kame!

waNny said...

good luck dear :D

Lyana MK said...

wanny : tq sygg!

RoseDaisyBery said...

best2! good luck ya Liyana MK ;)

Lyana MK said...

rosedaisybery: tq dearrr!!!

Epa Zarifa said...

gud luck yang! :)

Lyana MK said...

epa : u too dear!!

cik syahira said...

assalamualaikum dear.

hihi.. akhirnya kau berjaya mengesan kewujudan blog aku ye? fuhh.. sila simpan rahsia ye. haha.

aku dah lama perasan kau. sebulan dua ni aku dah baca blog kau. well silent reader je.

segan dowh. eh, nak tanya macam mana nak set gambar cili ni? besar gedabak sampai tak muat cili dalam fb aku. isk.

kena edit sendiri ke? huhu.

Lyana MK said...

shira : hahah aku tgk name pun tau tuh blog ko..peh apehal jadi silent reader...ko ingt bace blog artis ker.....huhuhu ini manusia biase maaaaa...sat gi aku link ko yer... jgn lupe link balik kalo tak aku blasah ko!!...

pasal profile tuh...aku amik gambo tuh kt cst nyer link je...then mskan ...trus bawak thumnail ke cili tuh..setel...

♥yaya budak suka embun♥ said...

nice! :D

Lyana MK said...

yaya : tq dearrr!

♥CIK SHA♥ said...

lain dari yg lain..semoga impian tercapai..^_^

Lyana MK said...

cik sha : tq dear!

skieyn said...

uniknya.. make sure bride and groom pakai grand2 tau.. baru la boleh beza dengan guest eventho pakai mask.. good luck!

"What's Hot is Gettin' Hotter" by CST & LYNDARAHIM KUALA LUMPUR

Lyana MK said...

skieyn : tq dearrr

Shu Shinju said...

gus luck dear...:)

adorable ~A.N.A said...

gud luck dear..mmg lain dari yng lain..da follow u.. follow me back ya :)

Noorhasmira said...

menarik & unik. all the best to you too!!
My Dreams "Wedding" ~Ceritera Cik Mira~

Lyana MK said...

shu shinju : tq dear

Ana : tq :)

Hasmira : Good Luck to u too!

a.c.h.i.e said...

wah criusly unique ... jgn lupe jmput k .. nk gak experience bnde br ne ...

http://achie-mins.blogspot.com/2011/01/whats-hot-is-gettin-hotter-my-wedding.html

Lyana MK said...

insyallah! kalo menang lah dear heheeh!! sape tau ade rezeki kan ?

Lyana MK said...

insyallah! kalo menang lah dear heheeh!! sape tau ade rezeki kan ?

Makiko Saba said...

Wow..very unique and different. I am trying to imagine how to infuse oriental and local theme into this western concept...

Hmmm...it is your dream. Good luck for the contest.

Come and read my entry at my page :)

luvia said...

uniiik...gud luck:)

Iffah Hamed said...

good luck dear..;) thanks for dropping by my page..huhu..

http://iffahamed.blogspot.com/2011/01/contest-whats-hot-is-gettin-hotter-by.html

Lyana MK said...

makiko : heheh we can try to make it realize!!

luvia : tq dear!!

iffah! : same goes to u....good luck dear~~

Sery Suryani said...

gud luck..=)
do visit mine..
http://serysuryani.blogspot.com/2011/01/contest-whats-hot-is-gettin-hotter-by.html

Anis Athia said...

i like this konsep! memang superb..good luck..

singgah my blog too

http://anisempoi.blogspot.com/

Lyana MK said...

sery : good luck dear...

anis : tq dear!!!

sheiladzmi said...

something yg different dan sgt interesting dear~!
i dah vote =)

Lyana MK said...

sheiladzmi : thank you dear!

Teratai Ibunda Catering said...

good luck in this competition. if you need catering services, do not hesitate to contact us at terataibunda.catering@gmail.com. tq~

Apple Sweet said...

Gud luck saya dh voted kamu

http://sweethoney01.blogspot.com

Lyana MK said...

teratai ibunda : tq ;)

apple : tq dear..i pun dah vote u!

Makiko Saba said...

I read yours before voting started.
Now I am here again, supporting fellow participants. Voted for you :)

Hope to see you reading mine (#40) and like them as well :) http://cstproduction.blogspot.com/

Lyana MK said...

makiko saba : already vote u dear!! good luck!