Pages

Monday, February 28, 2011

Mood Sedih + Sensitip

tinggal 3bulan je n tinggal 13minggu yg getir ..huhu tetibe mood sedih dtg menjelma....

sape tak sukakan perkahwinan...
ade org yg akan hidup bersama kita di kala susah dan senang...
yg akan menjadi ayah kepada anak2 kita...
best kan??

tapi bile makin dekat hari nyer...
kiter makin sibuk ngan persiapan tuk hari yg penuh bersejarah niee...

(menulis dgn airmata berjurai)

tetibe...
terlintas di fikiran...
pasal ibu bapa...
pasal parent kite..
mampukah kiter terus berbakti kepada mereka di kala kiter sibuk membina keluarga..
mampukah kiter menjaga hati mereka di kala kiter sibuk menjaga hati yg lain..
mampukah kiter membahagiakan mereka dikala kiter mencari kebahagiaan sendiri...

rasenyer terlalu sikit bakti n jasa yg yana dah balas...n tak lagi terbalas rasenyer...
n pada diri sendiri...
mampukah yana memberikan sepenuh kasih sayang kepada bakal suami nanti
di mana kasih sayang ini masih kuat utk ibu bapa...
mampukah yana memikul tanggungjawap sebagai isteri dan ibu..sedangkan masih perlukan sokongan dan bantuan ibu bapa

sumpah! yana sgt sensitif ngan isu ibu bapa niee...
terase stress nyer sekarang ngan segala persiapan....
bukan kerana hanya nak kan yg terbaik tuk diri sendiri...tp ianya adalah untuk IBU BAPA yana
biarlah yana bersusah sekarang menyiapkan nya semua...kerana yana taknak mereka rase terbeban utk menjalankan majlis anak perempuan mereka yg pertama ini..

abah...ibu ....nana sayang abah n ibu smp bila2!!!


(tak leh sambung..dah nangess...)

18 comments:

ElyaElmo said...

:(

w.a.n.i.e said...

sabar la syg..
wanie phm
wanie pun rase cam yana
tp wani g sakit
tgglkn family utk dia
tp diaa...mcm x menghargai kiter..
lg sakit..
nasib my parents paham..
n b4 this wanie memng x duk umh..
wanie byk merantau..

Lyana MK said...

elya : ;'(

wanie : huhuh bukan pe....meninggalkan family tuk dia...bukan jalan yg yana pilih....cume sedih bile pikir akan berdikari sendiri... yg mane kiter masih manje n perlukan mereka!

ardinihumaira said...

;)
cheers!
hepi2 tau dear

Cik NeyNa said...

me too..
when it comes about parents..
senang jer leleh ayer mata nih..walaupon nampak brutal..huhuhu

yUmIe said...

waaa yumie dh bergenang2 air mata ni.i thought it was just me yg rse mcm tue.especially bile dh dkt2 ni..isu ini sgt sensitif.xbleh duk sendiri,nt nanges sndri gak.yumie dh dpt bygkn nt time lps nikah confirm berjurai2 air mata..uhukkk takut..

w.a.n.i.e said...

yela...sbb bende yg kite x biasa..
akan rasa janggal..
tp slow belajar k...

LittleSunshine said...

betul2x..sensitif isu..byk yg kita kn belajar n mengdap,,sbb tu liza nk celebrate birthday parents march ni..nk share good news with each other

"cikkin" said...

sedih..=(

cheQmOomOo said...

hurmm..org pun da stat tacing2..tp blumla meleleh air mata..
mmg kot..sbb satu perubahan besar dlm hidup :')

Lyana MK said...

dni : hepi mmg hepi...tp kekdang...tuh bile teringat...adeh sedih...

Lyana MK said...

cik neyna : i tak boleh...huhuhu...even ayah i ckp TERIMA KASIH...meleleh trus airmata!! sob sob

Lyana MK said...

yumie : itu biase dear...huhuhu mmg mesti nanges punyer!! comfirm huhuh

Lyana MK said...

cikkin : sob sob sob

Lyana MK said...

cheqmoomoo : tu lah tuh...huhuh perubahan yg SGT besa!

cheQmOomOo said...

saba k yana..dugaan tu ;)

Hafizaradi said...

huhu..trut sedih same...
4.6 x terasa lagik...!
11.6 tu baru terase giler...
wlupon kiter knal n hari2 jumper...tp tarikh 11.6 tu dia dh mcm org asing...!
xde sape lg dh...time tu lah nak meraung ingat mak abah...huargghhhh!

Lyana MK said...

fiza : tu lah tuh..huhuh sgt sensitip beberapa hari niee...