Pages

Tuesday, April 24, 2012

Pabila anak dihantar ke rumah pengasuh

ini entry sedih...

huhuhu...hari ni dah train fayyadh duduk ngan baby sitter...pagi2 bgn siap2kan barang2 dia termasuk la ebm tuk bekalan fayyadh..3hari nie aku train dia sebelum naik keje next week!

tp aku dah bgtau awal2 kt makcik pengasuh...3hari nie cume setengah hari je..kul 2 aku amik...heheeh indu anak punyer pasal...lgpun dah nak dekat 2bulan kan melekat je dia ngan aku ..


( menaip sambil air mate berlinang2 )


ni la brg2 fayyadh masa kat umah baby sitter

baju aku kasi extra trus tuk next week..
pampers jugak... kasi byk trus senang..
habes tinggal kasitau je


 aku jugak bekal kan warmer...
senang sikit keje bs..
tak la sesusah nak masak air ...
;) 


nie plak stok ebm tuk hari nie... disebabkan cume setengah hari..
aku rase cukup la kalo bekal kan 4dulu 
setiap satu 3oz 
setiap botol aku pun dah letak no siap2..
so senang bs nak amik...
ikut no jgn potong barisan! 

;)

aku tgk fayyadh gelak2 ngan bs...
aku plak cepat2 nak balik 
sebab air mata dah nak meleleh dah 

huhuhu

aku tinggalkan jugak bouncer kt umah bs
coz skrg fayyadh cam dah rajin nak main..
semoga toy2 yg ade leh jadikan otak dia berkembang dan dia makin cerdik dan bijak!

sayang anak tinggal-tinggalkan 
sayang laki ???

heheeh 


okey lah..
anak xde kt umah 

masa untuk 


zzzzZZZZzzzZZZzz

hoi! 

kemas umah! 

kul 2 nak amik fayyadh!!

tak sabo...

nak intai dekat tingkap boleh tak??

oh lupe nak kasitau..

rezeki aku dpt bs depan pintu umah...pintu kami setentang aje...
heheheeh...

ceh fefeeling cam jauh kan! 


 

8 comments:

cha said...

camtula agaknya kn perasaan org baru bersalin pastu nk tinggal anak kt org sedih pastu asyik teringat anak je ye. hehe

Syima Syaz said...

i plan..baby smp 6 months nenek dia jaga..then lepas tu anta kt bs depan rumah nenek dia.blh nenek dia jenguk....risau gak tggl2 kt org ni.ht tak twnteram

Cik Puan Mimi said...

hahaha..kelakar la yana
depan rumah ajeee.. over tauu!!
hehe

e.t.t.y said...

wakakakakka. lempang jugak kang!!! depan umah jelah oii...
tp untunglah, tak de jejauh kan.
selamat masuk kerja next week.

LisaLisut said...

hahaha dpn rumah je.kelakar. tp tu lah. i pn dh terfikir mcm mana la nk anta anak kt org dgn kes skrg yg mcm2. whole family asik advise cuti tanpa gaji sebulan. so dpt lama skit dgn baby dlm 3 bulan pertama.another 3months(smpai dia 6bulan) gilir2 mak mertua n mak i jaga.pergh lots of work.tatau la jd ke x plan tu. kalau x mmg kene hntr bs la jwbnye..sobss

Lyana MK said...

ala korang nie....nak fefeling lebih sikit pun tak leh! kihkihkih

even depan umah pun..x leh jenguk selaloo...

kang dia bau nenen kiter kang... trus nangesss!

Lisa : mmg risau..tp nak anak membesar depan mata...balik2 keje tgk anak...ilang sume penat... ;) lg2 la skrg nie dah reti senyum bile kiter tegur..alahai..lomah jantung omak!

puan.mila said...

excited punye baca rupanye bs dpn rumah je..haish..tapi untung la bs dekat, xde nak rushing time nak g keja.. :)

aTy _faRed~ said...

yer ar..nanti2 aty kene tinggal anak kat pengasuh macamane ar agaknyer..sekarang nak tinggal kejap kat mak pon asyik terpikir2 teringat..hurrmm..bukan anak yang melalak..mak nyer ni yang melalak nanti..huhu