Pages

Wednesday, April 25, 2012

Luahan Rase Seorang Ibu (drama)

korg gelak2 kan bile aku ckp anto umah bs kt depan pintu je...
padahal korg tak tau..

cabarannyer lagi dasat..ngah basuh2 pinggan ko dengar anak ko nanges...rase nak lari je tau gi umah bs..nak tau kenapa dia nanges..

sanggup ko dok umah tak bukak tv..padahal pagi2 nie byk citer2 keibuan yg best..semata2 nak dengar..anak ko nanges ke tak..

sedih mak tau!!

huwaaaaaaa........

nie tetibe rase nak kuar buang sampah la
nak lap tingkap la
nak btulkan grill pintu la
nak saje2 siram2 pokok bunge la (padahal pokok bunge bs kan..hahaa)
nak konon2 ade hal nak kuar la...

padahal hati tak tenteram duduk rumah sorg2...
dulu masa xde anak..dok umah sengsorang HEAVEN kot!
leh tido smp lebam...leh makan sambil baring...leh layan tv smp bengkak mata..

tapi skrg....mmg la masih boleh buat sume tuh...

tapi kejap2 terpikir...anak buat ape yer??

dah minum susu lum...
habes tak dia minum susu...
bape botol yer minum hari nie
tadi mandi gosok tak ketiak dia...

ah mcm2 la nak pikir...

malas layan perasaan nie...nak trun buang sampah ( hah! alasan la tuh...nak skodeng umah bs)

3 comments:

cikpingu said...

cabaran.. nsib bek bs depan umah jek..

Syima Syaz said...

ala2 mcm jatuh cinta dgn anak jiran lah ek? sbb i dulu 1st bf depan rumah...dengar je bunyi grill bukak, i gedik buat2 amik towel la, check gate la...

Hanys Jehari said...

Sama mcm kqn i.. Ank dia nangis dia pun join nagis dlm umah...