Pages

Sunday, June 19, 2011

Bumper Kerja Kawen : Review : OP Part 1 from MohdRazali


okey kali nie yana nak cerita pasal OP bagi nikah,sanding dan malam khatam al - quran.

OP yg dimaksudkan ialah Mohd Razali dari mohdrazali.com ;)

beliau berasal dr tmpt tinggal yana kt ayer hitam johor....heheh kalo ikutkan sejarah mmg yana nak follow ayie lame dah..lame sgt....2tahun sebelum dpt tarikh kawen lagik! eheeh npk tak punyer setia n mmg nak sgt ayie jadi OP!

Sesungguhnyer ayie nie sgt simple n lembut je...(maksudnyer soft spoken...bukan aww)...yana senang bekerja ngan dia...n paling penting encek hasben senang bekerja ngan dia....ayie reti buat hasben senyum...hheeheh (actually itu yg merisaukan yana...sebab hasben ku tak reti senyum sgt...tapi ayie berjaya!! good job)...time yana nak nikah ...lepas jam 2.30 ayie dah ade kt rumah...time tuh dah siap pun..dah siap berbaju dan makeup....then snap sikit2 trus bersiap nak gi surau tuk akad nikah....gambar2 hantaran yana tak dpt lagi sebab cd tak amik lagi...ape yg kiter leh review dalam nie antara gambar2 yg ayie dpt snap masa majlis yg yana ade...

okey then lepas akad...kitaorg balik rumah n makan n pose sane sini..name dah HALAL kan!! leh pegang2 ;p ... lepas tuh ayie balik...yana bersiap lepas mahgrib untuk majlis khatam al-quran... nasib baik amik OP dekat je ngan umah..so kiter tak payah nak risaukan dia mandi lagi ke tak..dh makan ke tak...cukup tido ke tak...heheheh~ lepas snap2 sikit malam tuh...maka tido n bersiap tuk majlis bersanding plak!!!! lepas snding kami pergi outdoor...

walopon ayie seorang tapi dia dpt capture segala sudut n moment yg yana nak...details baju,deco,n semua...SALUTE!!

cite pasal OUTDOOR! heheeh...time kitaogr nak kuar gi outdoor tuh...HUJAN!....so nak wat camne kan...nature call!! so sempat lah posing2 kt semak2 coz cadang awalnyer nak gi sawah padi!!sob sob sobb! lepas dpt beberapa snap...kt semak2 tuh...hujan pun trun...then kami trus ke UTHM...nasib baik lah bangunan2 kt sane ade yg cantik2! so berjaya jugak lah jadikan gambo tuh laawa!! sebab yana pakai pepel kan tuk baju sanding...maka KEHIJAUAN berjaya menjadikan baju tuh sgt santik!!!!!!!!

sesungguhnye tuk sesape yg masih terpinge2 nak carik OP...so MOHD RAZALI lah jawapan nye!!! dia cover satu malaysia rasenyer!! harge?? sila berhubung sendirik ngan beliau...

so jom kiter layan gamboooo!!!! zassssss~

MAJLIS AKAD NIKAH


oh kekaseh halal ku! ;)

abah! :')


ape yg lebih berharga dr kasih sayang ibu ;')
(video lagi sedih huwaaaa)



dah halal!! leh pelok2!! ;p


Majlis Khatam Al-Quran


saya gadis sunti heheh

antara gambar yg saya suke!

nice capture!

;)



MAJLIS PERSANDINGAN

tgh siap!

OP siap pesan tau! "perfume dah pakai ;p"

dah siap!!!

kene TOL! ;p

suke gambo nie!! masam tak kami ;p

ape yg buat gambo nie cute....budak tuh mencebik! hahah


OUTDOOR

saya sukeee veil n shawl saya!!!!

;)

masa nie hujan betul2 nak trun...hehehehe...

saya suke gambar ini!!!

suke lagik!

gambar ini sgt maniss!! n saya suke sebab baju saya cantik! hahah

okey lah...kalo ikutkan byk lagi gambo!!

so meh terjah kt sini..
http://mohdrazali.com/weddings/lyana-faizol-parit-raja-batu-pahat/

so untuk sesapa yg nak tau lebih details!!

nama OP : mohd razali (ayie)
Website : http://mohdrazali.com/
FB : Foto By Razali

HIGHLY RECOMMENDED!!!


14 comments:

nida-razak said...

yana...sume gambar cantik!! suka semuanya =)

Lyana MK said...

nida : tq dear!!!! muah2~

Renee Meow said...

niceeeee..! :D

meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

LisaLisut said...

yes.semua gmbr cantik! baju u pun cntik! cant wait makeup review.hahaha

Lyana MK said...

renee : tq ;) ur pre wed pun lawa!!

Lyana MK said...

lisa : mmg nak review pun nie ...heheeh ngah tunggu queue ;)

lovelyadibah said...

suma cantik!!wah!!:)

Lyana MK said...

dba : tq :)

hana yoriee said...

baju yana mmg sgt cantek..pic veil terbang2 tu hana suke laaaa!!

Lyana MK said...

hana : sungguh bersusah payah hasbenku lari2 terbangkan veil itu! hehehe

Rina Sharif said...

gambar gambar yang cantik :) sgt suka

didieadila said...

anda sgt cantik tau!! sukanya gamba outdoor yana!!

Lyana MK said...

rina : tq dear!!

Lyana MK said...

didie : mekaseh!!! heeheh :0)