Pages

Tuesday, January 28, 2014

Part Jahit yang seram!

okeyla
lama aku amik mood nak menulis balik
tu lah gatal sungguh buat part2
bukan org lain yg xde mood nak sambung baca
aku yg nak menulis nie lgi la mood kelaut
kihkihkih

bercerita part jahit
tah kenapa au mlalui saat hitam kali nie
kemain aku tido berdengkur masa fayyadh ritu
kali nie rasa cam nak tercabut otak je masa dia jahit
BIUS tau!
tp xtau kenapa...
mentang2 bidan ku BIDAN TERLATIH kemain dia jahit laju2... zup zup zup
pastu time kt kulit dia ckp sakit sikit... adoi...sakit gile kottttt...
nak tunggu setengah jam tuh
rasa SIKSA oit..
adeh byk sgt ke dosa ngan laki sebab kali nie cam sakit byk je..
dah la dia kater koyak sikit
then dia kater koyak ke punggung sebab aku angkat
pastu pecah merata...
x terbeliak mata kau dengor time dia nak jahhit tuh... 
#istigfar
#muhasabahdiri

dah siap2 segala tuh..aku pun melepakkkk la kepenatan
mau tak penat...dah push penat... time jahit penat..tetibe nurse tolak baby masuk labour room...
ilang terus penat
MAGIK sungguh
tgk muke sikenit tuh.. alahai... ngan rambut kemahen lebat...
sumpah ilang terus penat2 rungut2 keluh kesah yg ada

tetibe aku tgk balik gas yg nurse suh pakai kalau rasa sakit tuh... aku pegang.. then terpicit satu button...ade gas kuar... peh! so dr td yg aku dok sedut2 tuh menda?????????
tolong la bg tutorial or step by step gune menda tuh ..
dah terasa bodo plak aku sebab x reti gune ..
kihkihkih mengekek aku ketawa...
ptt la xde rasa nak ketawa ke.. high ke..steam ke...
peh!! pehhh !pehhhh!!

itu lah kronologi kelahiran MUHAMMAD WAFIR RIDHA BIN FAIZOL
then aku ditolak masuk wad.. oleh kerana bersalin malam...so satu malam aku tido lena bertentang mata ngan baby... zzzZZZzzzZZZzzzZZZ

4 comments:

ctmah said...

ayayayayaya!
paling ngeri ni!! akak beria sedut gas tu..haha!tp siyes tak rasa sakit pun yana!hopefully 2nd time ni tak sakit jugak..amin!

as ♥ Leenda said...

sblm aku nak tambah yg no 2 ni dulu, jenuh pikir bab jahit ni lah..siang malam aku pikir..kalau beranak lagi, maknenya kena jahit lagi lah..adoyaiiiiii....

ieza ashaari said...

Baru nk rasa ngeri,tetiba tergelak sorg2..huhu..

Allene said...

ko sama je ngn aku yana...

doctor kata isi aku tu terkulai...
macam daging cincang... hoohoh...
tu yang susah nak jahit. T_T