Pages

Wednesday, January 8, 2014

Kronologi Kelahiran Wafir Ridha

huuhhu
amik masa
lama
dah basi
tp segarrrr dalam ingatan
insyalla  selamanya

anak kedua..
baby boy
baby encem
baby tembam
MUHAMMAD WAFIR RIDHA BIN FAIZOL

masih mengekalkan ridha dihujung, dan akan di pakai untuk anak2 lelaki akan dtg.. anak perempuan plak akan ada redha juga... tp lain sikit.. nak tau kene tunggu ade baby gurl la hikhik

meh kiter share kelahiran wafir plak ..

masa tuh aku dah cuti lama dah ..sebab fayyadh kene cikenpox
so mmg tak boleh nak anto gi taska la.. mau aku kene maki ngan mak budak lain..hikhik..
so masa tuh da 37w++ gitu .. time mula cuti.. so far byk la rehat plus mengulit abang sebelum ade adik ..

after enter je 38w ..time tuh aku br pas la sidai baju sume kemas2 umah.. tetibe rase cam tak selesa.. rasa cam ade sumting kuar.. then ku ke bilik air la check.. tgk2 DARAH!
alamak dah ade show ke..aku neves la..time fayyadh pecah ketuban.. org kater kembar air tak sakit..nie tgk2 kuar darah.. dah tentu kembar darah..org kater sakit... x keruan aku ..cal ibu...call hasben.. sume dah neves..

 masa tuh baju beg sume TAK SIAP!
huhuuh.. amik sambil lewa sungguh.. huhuhu..
dah siap sikit sebenarnyer..tp tah pape tah yg aku siapkan..so aku wat2 cool...xnaklah npk kelam kabut.. wat keje slow2..tarik nafas...hembusssssssss...
fayyadh aku mandikan siapkan baju2 dia.. siap2kn brg nak bawak g sepital...siap2kan brg nak bawak blk kmpung.

so tak lama pastu hasben blk.. kebetulan sepatutnyer hari tuh aku ade check up kt klinik..so kitaorg diskas nak anta fayyadh kt taska.. then aku terus gi sepital..

masa nak anta fayyadh tuh rasa sayu plak hati..
yerlah..tak pernah jauh inikan plak tak tido malam sama2..
mau tak drama airmata
tp perjuangan tuk kuarkan adik lagi utama..
so before gi sepital..kitaorg gi makan dulu..ibu dah bising la tak terus g spital.aku cam nak relax2 gitu...tah2 cume show je..lum nak bersalin kot...

lagipun kt sepital sg buloh tuh kompom ramai..so x perlu la terkejar sgt.. bace2 suratkhabor la..

setel sume tuh.. gi daftar.. derang wat ctg.. pastuh tunggu turn nak kene SELUK!

aku walopon br taun lepas melaui VE... tp tetap seriau, tak suke n benci ngan ve
huhuhuh....
tp aku tak tau nape kali nie aku cam tak bape nak kangkang luas2...huhuhu bape kali kene sound ..tp aku cam takut2... huhuh... sape kater dah beranak byk kali dah biasa..huhuhu.. aku rasa time fayyadh cam lg teror..huhuhuh..terasa nak beranak kali kedua nie cam lg takut2 kihkihkih ngade sgt!

pas doc wat ve...

tgk2 dah

4CM!!!!!!!!!

omaigodddddddddd....








sambung next entry... lenguh tgk aku menaip ...hehehehe... suspen sikitttttt

16 comments:

mrs kayrul said...

suspen tau lyana nie...kita baru nak panas enjin baca adengan mendebarkan...takpe2 next

Aeen said...

ade sambungan lgi..heheh..
mmg sayu nk tinggalkn si abg sblum gi hospital...perasaan tu lain mcm sblm bersalin tu...ain pn nanges gak tgk Raees sblm gi hospital..haih..drama air mata betul mama dia ni..hehe

!k@ said...

ala..yana ni..saje tau buat suspen...

erin said...

hoihhh baru nak nebes..aku rasa masa anak first kita xtau sakitnye camne, so kita mcm xcited nk tgok bb, bila anak kedua, kita dah tau sakitnya, sbb tu semua pun kita takut..hahaha errr aku la tu..kihkih

Wawa Yusoff said...

kalau gini gaya confirm entry part by part. :D

Allene said...

pesal pendek sangat ni yana oiii...

Cik Puan Rara said...

bila ko ckp kena selok tu.,aduhhh ngilu aku rasa.huaaaaa

DYatie said...

ini kejam! baru ku nak saspen. grrr.

izfanora said...

camtu je yana citer? nak kena ni.. huhu..

ctmah said...

hoi yana! terbantot napsu akak nak baca tau! tampo ko kang dik..haha

Rose Azadir said...

Assalamualaikum, saya blogwalking kat sini, jemput datang ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com.

Chekgu Azrine said...

Cpt update..
Tak sabar dah nih

amal said...

alaaa saje je tau hehe. org x sabar nak tau cite selanjutnya. cpt sambung! :D

mOoN said...

Sambungggg...hehe

Haslinda Sadiken said...

hok alohhhh..suspen bersambung pulak daaa...

Umi Qi said...

adehhhh baru nak tau lepas 4cm jadi apa hehhehe...cptt sambung ye...aah mmg VE lah plg menakutkan...serius umi Qi pun rasa VE part plg susah dari nak beranak hahahhaha