Pages

Friday, August 26, 2016

Muslimah Style yang lebih casual


Muslimah pada hari ini adalah amat berbeza dengan situasi pada tahun-tahun yang terdahulu. Perbezaan yang paling ketara adalah revolusi fesyen Muslimah yang amat pesat berkembang sejak akhir-akhir ini ekoran permintaan yang makin meningkat. Kita dapat lihat semakin ramai wanita yang mengenakan imej Muslimah dan kerana itu juga, terdapat semakin banyak pilihan koleksi pakaian Muslimah yang boleh ditemui di pasaran. Modern Muslimah hari ini berpeluang bergaya dengan koleksi dress Muslimah, tops Muslimah dan banyak lagi. Jom kita lihat beberapa Muslimah style yang sesuai digayakan oleh wanita bertudung untuk penampilan yang kasual pada hujung minggu;
Long shirts dan slack pants
Penampilan yang cukup simple dan sopan ini bukan sahaja boleh digayakan sebagai pakaian kasual, tetapi juga sesuai dipakai untuk ke pejabat.
------------------------------------------------------------
T-shirt dan Jeans
Kombinasi yang terbaik adalah dengan memadankan koleksi baju-t berlengan panjang dengan pemakaian jeans seperti berikut.
-------------------------------------------------------
Leggings dan long cardigans
Untuk wanita berhijab yang ingin menggayakan leggings pula, anda harus lebih berhati-hati ketika ingin memilih jenis baju yang ingin dipadankan. Gayakan leggings tersebut dengan pemakaian long cardigans atau shirt dress yang labuh.

P/s: style ni paling ku suke la.. sebb tutup punggung... tp xde la pakai legging ketat...baju labuh + jeans sgt selesa digayakan nak kemana... urusan rasmi or tak.. sesuaiiiii

-----------------------


Skirts dan tops
Pemakaian skirts menjadikan penampilan anda kelihatan lebih feminine dan sopan. Gayakan skirts tersebut dengan pemakaian tops atau blouse seperti berikut untuk penampilan yang santai.

p/s: ini pun antara style faveret daku untuk kelihatan lebih casual,,,
klo nak npk formal .. pakai top ala2 blazer cam gambo aku tu... klo x.. pakai blouse biase tuk npk lebih sesuai dipakai untuk event yg santai



5 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

شركة المثالية said...


شركة المثالية للتنظيف تسعد بتقديم خدماتها لعملائها بالمنطقة الشرقية خدمات تنظيف خدمات مكافحة حشرات خدمات تسليك مجاري المياه للمطابخ والحمامات جميع الخدمات المنزلية تجدونها مع شركة المثالية للتنظيف بافضل جودة وارخص الاسعار بالاعتماد علي كافة الادوات الحديثة والعمالة الماهرة

شركة المثالية للتنظيف
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالخبر

فاتن الصاوى said...


شركة التميز المثالي للخدمات المنزلية وتنظيف المنازل والشقق والفلل بالدمام والخبر والقطيف والجبيل
قسم خاص لتسليك المجاري بالضغط ومكافحة الحشرات وتنظيف للمجالس والسجاد والموكيت وتنظيف الخزانات
نقدم افضل الخدمات المنزلية بالمنطق الشرقية 0551844053

شركة تسليك مجاري بالدمام
شركة تنظيف منازل بالدمام
شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة تنظيف منازل بالجبيل
شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة تنظيف سجاد بالجبيل
شركة تسليك مجاري بالخبر
شركة تنظيف منازل بالخبر
شركة تركيب وصيانة الكهرباء بالدمام والخبر
شركة المثالية للتنظيف بالجبيل

فاتن الصاوى said...



شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة تسليك مجاري بالقطيف
شركة تنظيف منازل بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالاحساء
شركة مكافحة حشرات براس تنوره

فاتن الصاوى said...



خدمات شركة ركن الامثل بالمنطقة الشرقيه 0502644550 وتقديم كافة الخدمات المنزلية

شركة كشف تسربات المياه بالاحساء
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة تسليك مجارى بالخبر
شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة تسليك مجارى بالدمام
شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة تسليك مجارى بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالقطيف
شركة تنظيف بالدمام
شركة الصفرات للتنظيف بالرياض