Pages

Thursday, July 4, 2013

Berpantang untuk kali keduanya!

untuk kelahiran baby kali ni opkosla aku akan melalui proses berpantang sekali lagi...

honestly aku suka berpantang
sampaikan masa berpantang fayyadh dulu aku siap ckp kt ibu..
"sonok la pantang nie.. cam puteri raja"
mau nyer tak mcm puteri raja
masak org masak
makan panas2 kene pakse
semua org concern ape ko makan
semua org kisah ape ko buat
cara jalan
cara duduk
cara tido

so tak salah la kalo aku tetiap tahun berpantang *kihkihkih*


aku anak mak!
itu adalah  title entry nie sepatutnyer
sebab aku tak rasa aku mampu berpantang sendiri
aku masih nak dok bawak ketiak nenek n ibu aku
nak rase derang jage aku lagi time pantang
and ngan fayyadh yg ngan aktif kemain nie
aku tak yakin aku mampu untuk berpantang sendiri
huhuhu...
lagi pun kalo kt kmpung
ramai yg nak tgkkan fayyadh kalo2 aku tertido


cume perbezaan kali nie mungkin aku dah paham camne nak handle cara berpantang
dulu masa fayyadh family aku sendirik clueless
yerlah aku anak sulong
dapat plak cucu sulong
n cicit sulong jugek
so mereka agak ingt-ingt-lupe camne nak handle time pantang tuh

pape pun aku suke time berpantang...
hehehe
pakai kain batik keluar gi sepital sambil bersetokin pun org ley pandang aku senyum
hahahah
cube skrg kau buat menda sama
TEBIAT!

5 comments:

yUmiE AzuRa said...

haha mmg tebiat nmenye xbersalin kuar berjalan pkai kain batik.kahkahkah

amal said...

kalo time berpantang family sendiri yg jaga memang besssss :D

Cik Puan Rara said...

aah,masa pantang sonok sgt.tp rara jenis geram.nk jugak menyapu.basuh baju.tp mmg xdapek lah kan.hehee

Cik Nadia Bayu said...

congrats lyana! selamat berpantang. ;)))

Aty_Fared said...

tetibe rindu time berpantang...heheh..