Pages

Wednesday, June 19, 2013

Mydin Clerance + sukun goreng

semalam pasar kt area tmpt aku tinggal tuh..
so masa lalu org jual sayur2 kampung..
teringin plak la ngan sukun.

so gigih la pagi nie gi goreng sukun beli semlm
dah la fayyadh tantrum malam td.. tido manjang la x kene.. tah nape tah..
aku suspek dia panas..
sebab malam sebelum tuh dia xnak tido pakai baju
kemain la bujang tuh ..perut kembung masuk angin.. ibu dia gk yg susah

ini la hasil sukun yg telah siap sedia digoreng..






 sukun goreng kali nie mmg rangup.. 
aku dpt tips 

kalau nak goreng n dapatkan tepung yg ranggup 
kiter kene campurkan tepung bancuhan kite ngan minyak panas..
sikit je.. 
tp mmg ranggup sama la org jual pisang goreng tuh...
hehehe 


tak johor la kalo xde sambal kicappp         






 sambal kicap aku super simple..
tp simple2 pun hasben suke..
kdg2 ade org buat sgt complicated

sambal kicap aku org sambil tido pun ley buat
2 ulas bawang putih
5 batang  (erkk batang ker?) cili api 
gula satu sudu 
kicap secukup rasa 
siapppp..


cukup menghilangkan rasa teringin heheh











pagi2     dah kene mandikan fayyadh sebab sebab ticer dia da sms yg taska xde air smp hari khamis.. so pepagi abah dia dah kene belika air mineral tuk minum..
n aku bekalkan air paip 5liter (hampir suku tumpah dlm kete)
skrg dia sgt pandai main memek muke..
untuk korg yg dah tau pasal MYDIN CLEARANCE dekat jalan tar tuh mesti tau semua brg down 50% 

SEMUA BARANG TAU....
so aku pun menyinggah lah gi ke sana 
(hasben da warning siap2 ..kalo kaki aku sakit or cramp malam nie SIAP!)
attention aku lebih pada baju2 fayyadh je la 
sebab mak buyong nie ngah super kembang 
nak pakai bju ape pun tak tau 
hahahah

so belek2 la kt each level.. ade yg berbaloi dibeli n ade yg rase x beli pun xpe.. 
pilihan mmg takde lah 
tp murah kan
ape aku kisah..
tp disebabkan fayyadh nie seorang yg slim shady.. 
maka byk baju tak melepasi kriteria tubuh badan dia
TENSION!
so pada mak2 yg anak2 chubby dan semangat.. 
byk baju3 murah menanti anda
hahaha

area baju2 budak

pun same.. area budak2 


 nie jela hasil rembatan utk fayyadh

seluar belang2 dua-dua rm3.90 
singlet biru rm5
tshirt rm7
sepentot mak rm20

then total ditolak ngan 50%

maka aku hanya belanjekan RM20.30 je kt mydin 

heheh aku juz dpt spentot maternity.. 
tp xde la beli yg maternity 
aku beli yg 4XL
hahahahahahaha
lantaklah besa... yg penting masa preggy nie
KESELESAAN!!

oh ye...td borak2 ngan pekerja mydin, dia kater byk lg brg akan dikuarkan
mereka limited staff nak bawak kuar brg.. so mungkin jumaat derang dah ready tuk kuarkan btul2.. 
so korg ade masa untuk terjah...
lg2 yg nak carik brg2 tuk raya
mmg murah2 
clearance nie smp 9.july.2013


 
sekian melaporkan

5 comments:

achiek anis said...

dappnnyaaa.....lama tak makan sukun...

bestnya clearance sale..tapi takde org nak bawakan...sob sob sob...

♥ ROS ♥ said...

Bestnye shoping brg murah.. Haishh..

Mr n Mrs Zaidi said...

wah2..murah tu....mydin yg area mne yek??

Cik Puan Rara said...

duhhhh terliur sambal kicap tuh!

erin said...

sedapnye sukun cicah smbal kicap, lama x makan