Pages

Monday, October 20, 2014

bisnes, confinement lady, muslimah sejati full time

so perancangan selepas berenti kerja adalah penting
biarpun dlm bank penuh KOSONG
atau dlm bank penuh 9999
semua benda kene ade perancangan
yang penting ade misi n visi
x kisahlah ape pun keje kiter nak buat

ingt kalau jadi surirumah
xyah pikir or rancang pape ke
kene plan jugak
nak mula kemas dr mana,,, ape keje nak siap ... time bile nak kene beres
gitu jugak dengan aku
so memandangkan aku mmg part time bisnes pun selama nie... maka..
bisnes akan terus kekal la..
susah jugak dulu awal2 nak bina tapak asas, ribut, petir sume ade,,
so kiter teruskan la.. lg pun aku suke bisnes.
untung tak seberapa tp kepuasan tuh ade

ade beberapa bisnes yang aku usahakan secara sgt kecil-kecilan
x beso pun ..
staff aku sorg.. kekadang je memerlukan assistant.. n selebihnya hasben yg byk tlg
dia la runner, diala tukang angkat brg, dia la g pos.. diala segalanya,, kikkihkih

so rerajin korg like la yer

BORONGGENIEBRA
instagram : @boronggeniebra
fb : fb.com/boronggeniebra

NYX KOSMETIK
instagram : @drugstorelipmatte
fb : fb.com/borongbarangpanas

LYANAMK BOUTIQUE
instagram : @lyanamkboutique
fb : fb.com/lyanamkboutique

RIDHARADHWAA HALAL MART
instagram : @ridharadhwaahalalmart
fb : fb.com/ridharadhwaa

then (dari 8pagi smp 5ptg - isnin smp jumaat) aku akan jadi CONFINEMENT LADY under Beauty Blessed Confinement

alhamdulilah
awal2 agak susah gak dengan aku x bp mahir bab mengurut
tapi bile semakin praktis dengan real customer
aku insyallah makin mahir
tp ikutkan mmg customer la byk jadi cikgu aku ..
setiap badan org tak sama
n kiter apply teknik n cara kiter dengan berdasarkan ape yg kiter sentuh dari badan derang

jadi confimenent lady ni best,
hari2 bau syurga dari newborn
pastuh hari2 jugak kiter dok main minyak n herba
kami akan share sesama tips semasa dlm pantang
sebab ape aku highlight kami.. sebab bukan aku saje yg bg tips ..
sometimes customer juga akan beri tips
so mmg byk sgt aku blaja
dan alhamdulilah
BBC ajar kami jadi confinement lady yg berlandaskan agama islam
setiap sentuhan di sulami dengan zikrullah dan berselawat ke atas junjungan kita Nabi Muhammad s.a.w

kepuasan diantara 2 perkerjaan part time aku mmg sgt berbeza
barang laku dengan badan customer sihat adalah TERLALU BERBEZA
tapi dua2 menainkan peranan yang sama
KEPUASAN
sesunguhnya.. aku bersyukur
diberi kesempatan untuk merasa segala nikmat dan ilmu yang ada dibumi ALLAH ini!

dan secara FULL TIME AKU ADALAH MUSLIMAH SEJATI
walaupun secara full time
tp masih byk perlu diperbaiki
masih byk perkara perlu aku belajar

kehidupan takkan pernah berhenti mengajar kita

gali
cari
cungkil

selagi hayat dikandung badan

:)

2 comments:

Allene said...

good luck yana... aku klu dah settle hutang, mmg aku pun nak bekerja dari rumah

ctmah said...

good luck darling!
all the best tau..nanti tmah booking yana lagi 2 tahun.hihi