Pages

Wednesday, December 21, 2011

Ombak Rindu kt perut sendiri...


skrg yana dah kene start kire baby nyer movement...dari jam 9am...huhuh mmg mengusung ke sana kemari la buku pink tuh...kalo dikatekan yana bakal ngelat tuk isi...mmg iyer....hari pertama kene isi buku dah tertinggal dalam keta....juz counting gitu2 je....

oleh kerana si kecik dalam perut nie dah ade kaki n tangan serta tulang2 yg kuat....perut skrg sgt OBVIOUS berombak kesana kemari....kalo dulu rase mild je...tp now...mmg dia kasi hard kick sungguh...time duduk...tgk perut sendirik tergelak2...sebab senget sebelah kiri la...senget sebelah kanan la...tetibe begoyang la..ape la si kecik tuh buat gak nyer... senam gaknyer...

pagi2 kul 5.50am...comfirm baby dah kejut ibu dia nie...kite masih nak tido lagi...dia dah dok menendang da...maybe sign utk - "bgn! bgn! dah siangg!"

pejam celik pejam celik....tinggal 2bulan lebih je lagi si kecik nie nak kuar n tido antara yana n hasben... sekejap kan? mmg tak rase pun kiter bawak dia kesana kemari...cume lately..terase tulang2 belakang mula sakit...n nafas pun mule agak sesak...maybe dia nak start penuh kot kt perut.. sumtimes rase cam ade benda keras tersangkut kt perut...ape lah gaknyer tuh...tah siku...tah lutut...tah kaki...

syg....duduk dalam elok2 yer....sihat2 selalo okey !!

;)

10 comments:

Wawa Yusoff said...

tak lama dah tu. wawa lg 3 bulan.. ngeee~ ;)

Lyana MK said...

heheh 3bulan pun dah tak lame tuh wawa~ heheh~ ;)

narz naz said...

hehe klu dh tgal 2 3 mgu mcm narz, lg la yana... baby dh mcm mrh xde ruang kt dlm... skrg ni, nk jln pun susah, baby klu kenyang pun mengamok xnk duk diam... asyik berdenyut2 je sana sini...

Lyana MK said...

narz : wah!! lg tak lameee tuh!! sekejap sgttt tuh!! risau tak!!! best nyer jap g jumpee baby!!

cikpingu said...

weeeee... xsbr nk tggu baby mama yana ni..hehe..

aah kn perut kite cm berombak rindu juge..kih3... klu tgk je n perhati pgerakan die... mmg wat kite gelak kn..

hebad la pengalaman kite ni..

K.I.N.A said...

haha..comel je die tendang utk kejotkan ibu die ni..tak payah tggu alarm dah..:)

Lyana MK said...

cikpingu : heheh kan! tp skrg makin ombak deras nie...huhhu agak dia suke nak tendang..dia tendang jee..heheh~ alhamdulilah..tuhan kasi kesempatan ne ... ;)

Lyana MK said...

kina : hheheh tu la...mmg takyah tunggu alarm...mmg dia dah bgn dulu...~

noridaramli said...

bes giler baby berombak dlm perot...tp klu die diam risaukan....

Lyana MK said...

sis ida ; tu la tak kisah lah ...ombak rindu kt perut pun!! hehehe janji gerak!