Pages

Thursday, March 13, 2014

kepada taska la aku berharap..

ikutkan aku xnak blogkan sebab benda dah setel
tapi hati ibu yang sakit sangat memyebabkan aku nak share pada semua


benda ni jadi masa hari sabtu.. kebetulan aku ade hal masa tuh.. so TERPAKSE tinggalkan anak kt taska
jarang2 sekali aku tinggalkan derang hari sabtu.

taska anak2 aku adalah taska yg terbaik bg aku..
semua bgs
cikgu2 bgs
anak2 jaga baik

tapi mungkin aku terleka, mungkin taska terleka juga budak tuh sendiri terlupa
ALLAH bagi ujian untuk peringatan
masa aku nak amik wafir ..aku terkejut tgk pipi dia merah gila..
aku tanyer pada budak yg hantar depan pintu tu
kenapa wafir
dia kater DIA GIGIT ...
masa tuh hati aku cam dirobak rabek..
walopon budak tuh minta maaf tp aku terlalu marah... so aku amik fayyadh,wafir n brg tanpa ckp pape kt dia.

balik rumah aku cube tenangkan diri sendiri
aku relax..
bukak baju budak2.. skrg kan panas.. so berpampers je derang
then aku belek merah tuh
then aku cube tanyer pada cikgu kt sana
so mmg nie 1st time jadi camnie
nak kater budak tuh marah sebab aku hantar hari sabtu... JARANG2 aku hantar pun.. bukan tetiap minggu pun.

ALASAN SAYA GERAM SEBAB TUH SAYA GIGIT
aku x terima!
dia normal , dia waras
tentu dia ade perasaan dan dia ade anak..
cube aku gigit n kunyah2 kuat pipi anak dia... ape dia rasa...
ade ke dia gelak hantuk2 kepala sambil tepuk2 tgn tgn aku wat gitu
SO! itu perasaan aku

alhamdulilah tindakan cepat pengetua amik dengan berhentikan dia 24jam
aku wat recovering report polis. tuk cover anak aku n kitaorg if la terjadi pape.
terus terang aku tak salahkan taska cikgu or pengetua... ini salah budak tuh
selama aku hantar budak2.. mereka dijaga baik
kot yer kau geram pun ngan wafir bolat montel tuh... agak2.. anak org bukan teddy bear
then aku follow up report dengan buat check up doc
doc kater pipi wafir dah kene infection
x mungkin mulut dia berkuman.. tuh satu..
tp maybe dia letak ape2 tuk kurangkan merah tuh

 kitaorg laki bini dok termenung mikirkan yg budak tuh takde keje, nak kasi anak dia makan ape
tp kawan2 aku kater aku kene tegas.
kalo bukan anak aku... maybe pasni anak org lain
sape tau!

so dik, akak ampunkan sume salah silap kau.
jadilah mak yang punya RASA dan PERASAAN cam mak org lain

aku ibu berkerjaya, pada taskalah aku berharap tlg jaga anak aku bebaik...








entry kecewa

10 comments:

Allene said...

yana... napa tak snap gambo... mesti teruk kan... sampai boleh kena infection... dia pakai gg harimau ke apa... ishhh...

MimahAjil said...

Erkkk...boleh gigit ank org smpai merah2 pp???mcm mental pn ye....org klu geram skalipn stkt cium gomol2 udah la....hurmmm

ieza ashaari said...

Hbs dh ke mknan buat kunyah smpai pipi org jgk nk buat kunyah. Risaunya nk hntr ank ke taska kn. Hrp lps ni sume ok.

Asz Miza said...

Oi gila ape gigit pipi anak org..agak2 la pun..

Amal Salleh said...

bc byk kali bru paham.. *slow*
penjaga tu y gigit aiyooo gile keee? smpi infection bagai..

umie shahidah said...

klu dh smpi merah tu dh cmne.. kuat sgt la die gigit... wah3..suke2 ati je....

misz sheyla said...

lorh..nape digigitnye...tapi memang standard nampak anak org mesti nk gigit..tapi kite gigit2 gomol2 biase jela..xde la smpai merah anak orang tu dikerjakan...tapi serius nampak baby memang geram sgt

n0rraslida alias said...

Allahh...Yana..Lid bru bce entri u nih...apelah nasibbbbb.. ngapelah bg alasan bodo! i plak sakit hati dgr!! i rse dia mmg der wire putus tue.. by da way what u do..is correct...

LisaLisut said...

what the hell??? yg gigit tu yg jaga ank u?meaning dewasa ke bdk remaja ke apa yg smpi nk gigit? normal ke xwaras?? omg. otak letak mana. emonya baca!! hergh. apsal la ade manusia cmni. pftttt

dh xyah kesian. dia patut dpt hukuman -_-

Ayuni Hj Rosli said...

I confuse jap Yana. Aku pun slow mo jugak ni ha. Penjaga tu gigit? Teruk ke? Nak tengok gambar. So now Wafir macam mane? Dah better belum?
Anyway, Yana Ayu tukar link blog. Nak exchange blog ngan Yana boleh x? let me know eh? http://ayuni-stories.blogspot.com/