Pages

Thursday, January 12, 2012

Baby Carrier or Baby Sling ...

skrg nie yana cam lum terase nak beli tuk baby stroller n carseat lagi...maka tuk memudahkan mendukung baby...rasenyer baby carrier ataupun baby sling adalah benda yg patut yana beli.cume..brand ape yg okey...rege mane yg berpatutan ..itu masih menjadi persoalan eheeh...kenapa yana pilih tuk beli dulu baby carrier or baby sling nie adalah disebabkan rase best je dukung baby camtuh...n rase baby dekat je ngan kiter kan....;)

agak2 kalo baby berat...suh abah dia bawak heheheh....


ade beberapa design yg yana berjaya gogel!


comel kan....berbulu..heheeh....


tuk ibu2 yg ade anak twin...leh buat camni....
;)



npk kemas kan???
yg penting kaler pepel tuh
;p



utk newborn yg masih lembut..
yana rase ini sgt sesuai!


comel kan...disamping npk sporty...
ayah npk sgt sifat "keayahan" nyer itu!
;p


cam beg nak gi masuk utan plak dia nyer corak!
tp suke...npk aktif mama!




nota kaki yana : setakat yana punyer survey....rege start from rm50 - rm400..rege jugak mengikut brand yer kawan2..hehehe...ritu tgk mclaren punyer...lawaaaaa!! tp rm399!! *dpt satu carseat kotttttt* tp baby carrier tetap nak carik!! heheheh...oh yer update..skrg dah 33minggu yer kawan2..selera yana makin kurang...tah nape...kalo makan berlebihan jadi muntah plak...kenyang pun nak muntah...huhuhu..baby dah taknak beso kot...sebab dia pun takut susah kuar...so skrg yana byk minum milo kotak je...ini anak sgt demand! bancuh sendirik nanak...so tiap2 pagi mesti singgah petronas tuk beli 2kotak milo rm1.80 tuh...okey anak!kerana ibu sayang kamo...maka tak kisahlah heheh ;)

19 comments:

aTy _faRed~ said...

yang jenis sling tu saye suker..tapi asben kate macam dolu2..orang bawak ikat pakai kain batik..huhu..

Lyana MK said...

aty ; dulu tak npk cun sebb pakai kain batik..now punyer npk class sikit! hehhe~ suke jugak ngan sling tuh! npk kemas n padat ;)

elle's laaa~ said...

heee ;) baru beli baby carrier semalam.. nak beli baby sling, tapi daddy dia taknak! lagipon memg nk suh daddy dia je yg carry baby dok dlm baby carrier tu... ;)

Zihan Zamberi said...

..aware of carrying baby mengadap depan...sebab ade article g tau that position wat celah kangkang baby problem...better die mengadap u n listen to ur heartbeat...

GoosieGoose said...

Alahai comelnya yang 1st tuu.. tade baby pon rasa mcm nak beli.

mama ZZ said...

dah beli pun carrier. tapi baby tamo duduk dlm ia. pakai 1kali saje. itupun 4 minit kot. heee.

Shakina Farhan said...

berbulu tu macam sgt empuk..mak die pun rasa nak kot..:P

Lyana MK said...

ella : dah bli!! jelesnyer hheehe....em tu lah ngh nak usyar mane yg best n cantik heheeh!

Lyana MK said...

zihan : oh really...takutnyer...maybe sebab kaki dia terkangkang camtuh kan...tats y boleh effect kelengkang! masuk akal jugak tuh..tp btul ngan baby carrier nie buat baby n kiter dekat!

Lyana MK said...

goosie :kan ...comel bulu2 gitu..hehe

Lyana MK said...

mama zz : yerker...start gune kt baby umo bp?? mesti baby suke kene dukung je tuh ;)

Lyana MK said...

kina : heheh sebab tu yana letak gambo tuh 1st heheeh... sebb rase cam selesa jeee disamping bulu2 gitu

ciNDerella stRikEr said...

nk cari jgk bby carrier ni. tp since QQ masih mau duduk dlm stroller....better usung dlm tu. relax sket.
ps: minat yg daddy pakai carrier tu coz mmg daddy r yg kna angkut pon. hehehehe

Lyana MK said...

cinderella : hehe kan....coz daddy kan kuat!! senang nak bawak anak...lg2 yg montel! ;)

ryy.han said...

yg pepel tu wrap xsilapnyer

blh refer entry kita jenis babywearing -http://tepungpelita.blogspot.com/2010/09/baby-babywearing.html

dl beli carrier sweet cherry xingat rega tp below 100 la..lps tu br beli ssc, last sekali beli stroller.

beli gak pouch, tp end up xreti nk gayakan dgn anak hihihi...

~PuAn NadiRa~ said...

yang utk newborn tu mcm best..hehehe

Syima Syaz said...

ni pun mmg kena beli 1 ni... (mcm2)..so nanti abah dia blh carry dia kat mall, mama dia shopping...hehehe... comel kan kalau lelaki carry baby.

aritu kwn baik hubby dapat baby, kitorang belikan yg rm50+ camtu.ok lah nampak selesa

aThidEaN said...

i prefer ssc.senang. especially klu handmade.leh pilh fabric, pastu puas hati n leh request tambah poket etc..

~ NANA ~ said...

alahaiii...i pon xtau nk pilih yg mne satu...tp mcm x larat je nk gendong baby sbb i ni kecik...haha