Pages

Wednesday, July 4, 2012

Barangan Penjagaan Herba Selepas Bersalin

lame tak menulis..

kali nie yana nak share barangan penjagaan selepas bersalin yang masih digunakan walaupun selepas waktu berpantang

yana masih teruskan usaha mendapatkan berat badan balik...naik 25kg kot masa preggy ritu... last timbang 87kg...terjojol weh biji mata tgk mesin penimbang...haha...tp x pe...demi anak..(eceh! anak kuar kecik je kot...penuh lemak ler sebenarnyer kah kah kah)

last month yana timbang (15hb jun) berat yana dlm 77kg ..hahaha...gile lah! 10kg...tp serammm kot tgk angka...hasben dok kutuk pangil yana DOUBLE SEVEN (nasib suami kalo tak dah makan kaki.. ;p)

so skrg yana tak leh nak control sgt makan..sebab masih menyusu kan fayyadh sepenuhnyer... so nasib baik la yana ade beli sauna yg boleh gune kat rumah (ini kes nak kurus before kawen ritu la).tp rupenyer sgt membantu...sauna dlm erti kater lain bertanggas mmg elok tuk org lepas bersalin...terase reshaping la..hahahaha dlm sauna tuh yana ade msukkan herba.yerlah nak buat sendiri mmg tak lah..haha..mmg sehari suntuk la dok mengerjakan bendaalah tuh

okey meh yana share... tuk sesape yg nak beli terutama nye pada m2b,mommy2 pas deliver or sesape je...nanti yana kasi details yana yer tuk korg order...tp best sebab barang2 semua berasaskan herba! ;)

yang yana suke sebab SEMUA BERASASKAN HERBA dan AFFORDABLE!!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FULL SET SET PENJAGAAN HERBA

1 Unit Herbal Infusion RM35,
1 Unit Herbal Mix Bath RM35,
1 Unit Herbal Scrub/masker RM40,
1 Set Herbal Tungku size L & S RM50 &
1 Unit Bengkung RM39.90
Total PACKAGE = RM199.90 



kalo nak beli setiap satu ASING-ASING pun boleh

;)


------------------------------------------------------------------------------



RM35.00 sahaja!

Mengapa Setiap Wanita Memerlukan Mandian Herbal Mix Bath
Kerana Kebaikan dan keunikan yang ada didalam setiap Uncang herba diantara Khasiat Mandian herba:
◙ Membuang angin dan toksin dalam badan, mengeluarkan peluh dan membuka liang roma secara tidak langsung badan akan terasa lebih ringan dan pernafasan lebih lancar.
◙ Mewangikan dan Menyegarkan badan disamping mengembalikan tenaga
◙ Memecahkan Lemak
◙ Mengatasi Masalah Keputihan
◙ Meneggangkan Otot-Otot dalaman vagina (Bertangas)
◙ Merapatkan kembali ruang Rahim
◙ Mencegah bakteria dan kulat
◙ Menghindari Sakit-Sakit Sendi
◙ Memberi Tenaga seawal pagi

Cara-Cara penggunaan mandian
◙ Rendam 1 uncang herba kedalam air panas atau direbus mengikut sukatan dalam baldi
◙Biarkan selama 10-15 minit
◙Tambahkan air hingga menjadi suam mengikut keselesaan kulit anda
◙Mandi daripada bahagian kaki hingga dahulu hingga ke kepala, bilas dengan air biasa jika perlu.
◙Satu Uncang boleh digunakan untuk 2 Kali Mandian.

nota yana : cam yana,masukkan herba nie dlm sauna.. ;)

*ini paling best* 

--------------------------------------------------------


RM65.00 sahaja

Tungku size L dan S
untuk anak dan ibu 


-----------------------------------------------------





RM40.00 sahaja


Bahan-Bahan: Kulit Kayu Manis, Lada hitam, Kunyit, Susu Tepung, Halia, Madu Hutan, Jintan

Khasiat Lulur Herba
◙ Menutup pori-pori kulit selepas proses melulur,
◙ Menegangkan kulit
◙ Memanaskan badan untuk kelancaran darah
◙ Sebagai Masker untuk menegangkan Wajah Dan Payudara
◙ Bedak Hangat untuk wanita bersalin
◙ Menghindarkan Jerawat pada badan dan wajah
◙ Tangas untuk wanita bersalin
Cara-Cara Pengunaan Lulur Herba
Untuk mengunakan sebagai Masker
◙ Pecahkan Kuning Telur, campur bersama Masker
◙ Sapu di sekeliling Wajah dan payudara

Untuk mengunakan sebagai Tangas
◙ Masker dicampurkan dengan Air Panas Mendidih atau
◙ Rebusan air sesenduk nasi dan diwapkan pada Vigina
◙ Gunakan selimut untuk menutupi keseluruhan Tubuh

Untuk mengunakan sebagai Param
◙ Campurkan Masker secukupnya dengan air panas
◙ Sapu nipis seluruh badan
◙ Lebihkan sapuan dibahagian perut untuk bengkong bagi mengempiskan perut selepas bersalin.


nota yana : leh la kite gosok kt kulit ;) bau herba yg best


-----------------------------------------------------------------------------


RM35.00 sahaja 

Mengapa Setiap Wanita Memerlukan Herbal Infusion
Kerana Kebaikan dan keunikan yang ada didalam setiap Uncang diantara Khasiat-Khasiat nya:
◙ Membuang angin dan toksin dalam badan, disamping mengeluarkan peluh .
◙ Memecahkan Lemak
◙ Mengatasi Masalah Keputihan
◙ Menghindari Sakit-Sakit Sendi
◙ Merapatkan kembali ruang Rahim
◙ Memberi Tenaga dan Melancarkan Perjalanan Darah

Cara-Cara penggunaan minuman Herbal Infusion
◙ Rendam 1 sachet herba infusion kedalam air panas Segelas atau secawan
◙Biarkan selama 1- 5 minit, mengeluarkan warna Herba Kehijaun muda
◙Simpan sachet didalam peti sejuk untuk digunakan kembali
◙Satu Sachet boleh digunakan untuk sehingga 1000 ml air

nota yana : buang angin itu mmg PERLU!
legaaaaaaa jadinyer


-------------------------------------------------------------------------------------------


 RM39.90

Barut/Bengkung Ibu

Barut/Bengkung untuk ibu menggunakan kain khusus iaitu kain Belacu
Kain Belacu memberi khasiat terhadap ibu semasa berpantang kerana keupayaannya menyerap herba dan peluh. Memberi keselesaan, menyejukkan dan mudah di pakai tanpa memerlukan bantuan orang lain. Selain daripada itu telah di tambah baik mutunya dengan ikatan yang kemas dan bersaiz lebar 27 inchi panjang untuk pemakaian yang lebih memuaskan.
Kelebihan memakai bengkung tradisional secara berterusan semasa berpantang
Mengelakkan badan masuk angin semasa berpantang
Membetulkan kedudukan peranakan dari tempat asal.
Meramping dan mengempiskan perut
Membentuk potongan badan dan punggung

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 HARGA DI ATAS TIDAK TERMASUK PENGHANTARAN POS

so pada sesiapa yang berminat dan nak order:

email : lyanamk_boutique@yahoo.com
no phone / sms / whatsapp / vibber : 0176894200
bbm : 234a1087


;)

3 comments:

!k@ said...

bestnye..hehe..boleh order untuk anak no 2 'naantii'..hihi

Saffy said...

Msih trima order lgi x?

mama depa said...

1 Unit Herbal Mix Bath RM35 tu ada brapa uncang ye?