Pages

Sunday, October 30, 2011

22minggu!!

okey ekceli mood nak update baru ade! hoho....untuk makluman sume...pada minggu ke 21..yana dah rase baby nyer hard kick...terkojot! speechless! *pengsan*

hahaha...kenapa? yerlah...ade sesuatu kan bergerak dalam perut...memule rase tak selesa...siap senak bile kene kick...tp tetibe tersenyum sendiri...rase bahagia! alhamdulilah.... tuhan beri nikmat nie untuk di rasai...

then pegi monthly check up kt Klinik Kesihatan Sungai Buloh...cam biase nyer rutin la....cume yg memeranjatkan...bila alahan pun pegi..yana pun naik berat 3kg trus! hahah..selera makan dah ade kan..so bantai secukupnyer...tp nak kene beringat jugak tuh...kang berat sgt kang...susah plak!

kali nie berbeza sikit...nurse kasi dengar jantung baby pakai alat apetah!..cam speaker tuh...letak je kt perut...bising....maybe bunyi air dalam perut kot...then dia carik2...jumpe bunyi jantung...dug dug dug...laju....nak nanges pun ade time tuh...ade jantung yg sedang berdegup di rahim saya!! besarnyer nikmat tuhan!!

skrg bile dah 22minggu...baby makin kerap brgerakk...kalo dia dok sebelah kiri... kiter plak tido sebelah kiri...comfirm kene kick...bak kater hasben : "muke dia kat ctu kot...terhempap!"

antara yana ngan hasben...hasben lagi rajin dok borak2 ngan baby....dah malas dah nak borak ngan kiter nie! hahah~biarpun takde respond suara...cukup ngan respond kick pun dah buat hasben suke n nak borak je kejenyer...baby pun rasenyer dah kenal suara abah dia...setiap kali hasben panggil...dia mesti gerak2...heheeh~ anak abah katernyer...eceh!

ramai yg tanyer ape gender....huhuhu yana tak check lagi...insyalllah tuk checkup 3D nanti..mane tau baby nak tunjuk hero ke princess!

apepun...doakan yana n baby sehat yer...semoga anak yg ade nie akan jadi anak yg sempurna sifat2 nya...sempurna fizikal n mentalnya...juga anak yg soleh dah solehah ;) insyallah! amiiinn

nanti kiter sambung lagi lepas raya haji yer ;) see ya!

7 comments:

erin moshimoshi said...

wahhh bestnye :)

Lyana MK said...

erin : tak lame lagi...erin pun sama! ;)

cheQmOomOo said...

weeee tc dear..

Lyana MK said...

amal : tq dear!! ;)

cik nur said...

seronok nyer baca pengalamn sis megandung
harap sis dengan baby sihat2 jer la yer :)

Lyana MK said...

cik nur : tq dear! insyallah~ semua baik2 sahaja! ;)

cha said...

yana dh lama i tutup blog. tgk2 u dh pregnant dh. comelnyaaa :p